Nova vest
Tenis 1

14.8.2024.

22:12

"Zlato u Parizu je potvrda Novakove veličine"

Osvajanje zlatne medalje u Parizu bilo je kruna karijere za Novaka Đokovića.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Tako misli i nekadašnji svetski broj jedan, Amerikanac Džimi Konors.

On je u poslednjoj epizodi podkasta "Prednost, Konors", objasnio zašto je Novaku bilo važno da se sa terena na Rolan Garosu vrati sa osvojenim zlatom.

"Novak ima taj motiv, tu glad da bude najbolji. Ovo zlato je verovatno vredno za njega kao prvi osvojeni Vimbldon ili njegov prvi US Open. Osvojio je sve grend slemove, mnogo toga još, ali osvajanje zlatne olimpijske medalje je šlag na tortu. Osvajanje zlata je san svakog sportiste, a Novakova istrajnost da to konačno uradi je potvrda njegove veličine", poručio je Konors.

Novak je tako ostvario i "zlatni slem" karijere što su pre njega uspeli samo Rafael Nadal, Štefi Graf, Serena Vilijams i Andre Agasi. 

Konors je pohvalio Đokovića jer je sa 37 godina izašao na kraj sa daleko mlađim protivnikom u finalu.

"Novak je zadivljujući igrač, to što je  uradio u ovom sportu je nestvarno. Šta smo mogli da očekujemo od njih dvojice? Ovo je bio tip mečeva koji njih dvojica igraju poslednjih godina. Izađu na teren i daju sve od sebe", zaključio je nekada prvi reket sveta. 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

Lige petice

Udarac za Real Madrid

Fudbalski klub Real Madrid saopštio je da je marokanski plejmejker ​​Brahim Dijas povredio mišić u subotu tokom utakmice protiv Real Sosijedada i da neće moći da izlazi na teren nekoliko nedelja.

B92.sport

15:50

44 min

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

59 min

Novo Sport Video Menu