Nova vest
Tenis 12

13.8.2024.

9:21

Đoković otvorio dušu za Prvu – o vaterpolistima, Srbiji, zlatu, balkonu, El-Eju VIDEO

Najbolji igrač vaterpolo turnira na Igrama u Parizu, Dušan Mandić rekao je da je za njegovu ekipu posebno važna bila poseta Novaka Đokovića posle poraza od Australije, nakon koje su zaigrali bolje i na kraju se vratili sa zlatnim medaljama.

Izvor: Prva TV

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Firas Abdullah/ABACAPRESS.COM

U utorak su se vaterpolisti, trostruki uzastopni olimpijski šampioni, i najbolji teniser sveta, novopečeni olimpijski šampion, ponovo sreli.

Novak Đoković je našoj Nini Kolundžiji ispričao kako je došlo do susreta sa vaterpolistima u Parizu.

I ne samo to...

"Došao sam u posetu olimpijskom selu jer nisam bio pre toga. Tako se podesila situacija i okolnosti da sam bio u tom trenutku u našoj zgradi i selektor vaterpolo reprezentacije me zamolio ako bih mogao da uđem u prostoriju u kojoj se oni nalaze. Oni nisu znali niti očekivali niti sam ja očekivao, nije bilo planirano već spontano iz srca", objasnio je Đoković za Prvu TV.

"Neću ja da pričam o stvarima o kojima smo razgovarali, to je tajno, među nama. Ali sada smo se osvrnuli na tu situaciju i interesantno kako sada sa zlatom oko vrata sagledavamo sve to. Ja sam im malopre rekao da sam bio jako nervozan jedno dva dana posle toga zbog njih jer nisam znao da li će to naše druženje na ovaj ili onaj način da utiče na njih. Ali kada su vaterpolisti u pitanju mi smo najveći optimisti i ja sam imao jako lep osećaj. Sve je ovo normalno. Kad su oni u pitanju uvek je zlato. Puno mi je srce jer sam se nekako i zbog te situacije još više povezao sa njima. Ispalo je sve kako treba", dodao je Novak.

Vaterpolisti su ogromna motivacija i za samog Novaka.

"Apsolutno. Oni motivišu ne sada neko godinama unazad. Vaterpolo je naš možda i najtrofejniji sport u poslednjih deceniju, dve, ako ne i više. Ono što oni rade je... Za nas u Srbiji to možda deluje normalno i uobičajeno, ali to nije normalno. Nije normalno da nakon dva osvojena olimpijska zlata zaredom imate smenu generacija, da pet, šest, sedam vrhunskih vaterpolista se oprosti od reprezentacije, uključujući i selektora i onda dođe nova generacija u kombinaciji sa momcima koji su bili neki i da se napravi nova ekipa i da za samo tri godine, manje od tri godine, osvojite novo zlato... Način na koji su to oni uradili... Svaka reč je suvišna za njih. Naravno da su inspiracija. Meni su inspiracija svi ovde sportisti koji predstavljaju našu zemlju sa velikim ponosom, sa puno strasti i energije, ljubavi prema otadžbini i ovom narodu. Sada ćemo imati priliku da pozdravimo narod i narod da pozdravi nas. Svi smo uzbuđeni. Ne znamo šta da očekujemo".

Đoković je prošle godine zaplakao kada se našao na čuvenom Balkonu.

"Prošle godine sam imao tu čast da ponovo budem na balkonu sa košarkašima i basketašima. Ja sam tada osvojio tri od četiri grend slema, jedna od najuspešnijih mojih sezona u karijeri. Nije bilo planirano da ja budem tu ali se nekako ispostavilo da smo svi tu u isto vreme i dobio sam tu čast i privilegiju da budem s njima. Imao sam veliko zadovoljstvo da budem na balkonu i sam i sa drugim sportistima. Uvek je lepše kada to deliš sa tvojim kolegama, sa sportistima koji iz petnih žila izvlače snagu da predstave Srbiju na najbolji mogući način. Svi koji su ovde, a i oni koji nisu, su to srce dali za Srbiju. Ovo je veliki uspeh vratiti se sa ovoliko medalja, a verujem da će El-Ej biti još trofejniji. Želim svima to. Ja ne znam, potrudiću se da doguram do El-Eja i budem u El-Eju, želeo bih naravno. Najveće je zadovoljstvo predstavljati Srbiju na OI. Za mene je ovo ostvarenje dečačkog sna. Ogroman pritisak ceo život da osvojim zlato jer sam sve ostalo manje-više osvojio u tenisu. Sad se osećam ispunjeno, kompletirano i idemo da slavimo".

Izvor: Prva

Podeli:

Komentari 12

Podeli:

Lige petice

Udarac za Real Madrid

Fudbalski klub Real Madrid saopštio je da je marokanski plejmejker ​​Brahim Dijas povredio mišić u subotu tokom utakmice protiv Real Sosijedada i da neće moći da izlazi na teren nekoliko nedelja.

B92.sport

15:50

24 min

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

39 min

Novo Sport Video Menu