Nova vest
Tenis 3

10.8.2024.

11:12

"Uvek sam pričao o najvećima u ovoj eri, ali Novak je nešto drugo"

Mark Peči, nekadašnji trener Endija Marija, oduševljen je uspehom Novaka Đokovića na olimpijskom turniru.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Firas Abdullah/ABACAPRESS.COM

Srpski teniser je pobedom u finalu nad Karlosom Alkarasom osvojio jedino što mu je nedostajalo u karijeri od velikih titula.

Peči, koji je godinama unazad gledao sve Novakove poduhvate i obaranje rekorda, u podkastu na Tenis Čenelu imao je samo komplimente za svetskog broja dva.

"Recimo to tiho, on je zlatni GOAT! Uvek sam pričao o najvećima u ovoj eri, ali ovo je nešto drugo. Kada pogledate njegovu godinu, taj nedostatak pobeda nad igračima iz Top 10, nedostatak titula, problem sa kolenom koji je zadobio na Rolan Garosu... On nije samo fenomenalan teniser, što svakako jeste, jer ne možete biti veliki a da niste fenomenalni. Ne možete da budete mentalni džin, fizički zver, morate da budete i sjajan igrač", smatra Peči. 

Britanac dodaje da to što je Đoković uradio u Parizu, zaokružuje njegovu neverovatnu karijeru. 

"Lično, mislim da je ono što je Novak uradio u prošlu nedelje njegovo najveće dostignuće. Znam da je 'ponavljanje' najteža stvar u sportu, nije lako, ali pokazuje da imate karakter. Ali vraćati se pet puta sa željom da pobedite, da uradite sve u sportu, to govori da se popeo na svaki vrh pojedinačno", zaključio je Peči. 

Novaka neće biti uskoro na Mastersu u Sinsinatiju, a pfrvi naredni turnir trebalo bi da mu bude US Open koji počinje 26. avgusta. 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu