Nova vest
Tenis 3

8.8.2024.

10:21

"Majstorsko izdanje, Novak je bio poput životinje"

Endi Rodik, bivši broj jedan svetskog tenisa, pohvalio je učinak Novaka Đokovića u Parizu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/IMAGO/INPHO/James Crombie JRY

Srpski teniser je u nedelju u velikom finalu pobedio Karlosa Alkarasa sa 7:6 (3), 7:6 (2) i tako ispunio dugogodišnji san.

Ovo mu je prvo zlato na Igrama, a Rodik je u podkastu "Servirano sa Endijem Rodikom", rekao da je bio oduševljen igrom Novaka u finalnom susretu.

"Ovaj j...ni meč između Novaka i Alkarasa, čoveče, naježio sam se. Neću imati dovljno reči da pokušam da izrazim koliko poštovanje imam za Novaka. Fizički je bio kompromitovan cele godine, tokom pauze između sezona u razgovoru sa Džonom Verthajmom rekao je da bi uzeo zlato pre bilo kog drugog turnira u 2024. i to mu verujem", rekao je Rodik.

"Mislim da većina ljudi to kaže zato što osećaju da bi tako trebalo da kažu, ali Novak je to rekao zato što je to bila jedina rupa u njegovom legatu, to je bio jedini argument nekog drugog protiv Novaka Đokovića, to olimpijsko zlato. I on to zna", dodao je Endi.

Amerikanac je primetio da se Novak tokom finala posvetio maksimalno dešavanjima na terenu, nikako onom što je dolazilo sa tribina.

"Ovaj meč, moglo se videti koliko mu je to značilo, mogli ste da osetite po tome kako je stanjao, dok se publika oglašavala između prvog i drugog servisa. Nije ulazio u tu priču sa njima, osetila se neka težina oko svega toga", poručio je Rodik.

Ocenio je Novakovu igru protiv Alkarasa vrhunskom.

"Bio je voljan da napravi ovu pobedu. Servirao je fenomenalno. Bilo je to majstorsko izdanje, možda najbolje što sam ikad video od njega. Osećao sam kao da je Novak čovek u misiji. Usmerio je sebe na pobedu i da, bio je poput životinje".

Kaže i da je neverovatno da Novak pomišlja da igra i na narednim Igrama, 2028. u Los Anđelesu.

"Potpuno me je oduvalo to što je rekao posle, to je bilo potpuno u Novakovom stilu, da nam svima zapuši usta i kaže, 'voleo bih da igram u Los Anđelesu 2028. godine, a biće mi 41'. Neću da kažem da je to nemoguće jer sam naučio lekciju", zaključio je Rodik. 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Dosta je bilo izvinjenja"

Tokom poslednjih 20 godina Zakerberg i Facebook prošli su kroz brojne uspone i padove, a zbog jedne stvari osnivač ove kompanije naročito žali.

Zimo

13:30

17 h

Novo Sport Video Menu