Nova vest
Tenis 65

6.8.2024.

23:40

Novinar opleo po Đokoviću: "Ne moram da prihvatim da je GOAT, samo zato što je osvojio OI"

Poznati novinar Šiam Kemal nije mogao da prihvati uspeh Novaka Đokovića i prizna da je "GOAT".

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Michael Baucher/Panoramic/DPPI Media

On nije želeo da prizna da je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena, o čemu svedoče svi njegovi uspesi i rekordi, već je napisao tekst, gde je “isprozivao” srpskog tenisera.

“Ne, ja stvarno ne moram da prihvatim da je Novak GOAT samo zato što je osvojio zlato na OI”, napisao je Kamal.

Nastavio je potom izlaganje:

"Oni koji su govorili da Đoković nije GOAT pre OI u Parizu nikad to nisu rekli samo zato što nije imao zlato. OI znači mnogo, naravno, ali ona sama nikada nije bila jedina stvar koja je sprečila da Đoković bude GOAT. To Srbinu daje lepu satisfakciju, čini ga srećnim, priznajem. Ali što se tiče razlike u tome šta je GOAT, a šta ne, žao mi je, ne", napisao je Kamal.

"Drugo, postoji mnogo nejasnoća oko termina "Najveći" koje se ne mogu rešiti ni na koji smislen način. Da li je Đoković najuspešniji teniser svih vremena?Da, naravno, 100 odsto. Potpisaću da je to istina. Da li je Đoković teniser sa najviše pobeda u istoriji? Da! Niko ne može da mu se približi. Ali "najveći"? Preklinjem da se razlikuje."

Dalje je naveo u tekstu:

"Moglo bi da se tvrdi, ustvari, da je Federer bio ključan u stvaranju imena tenisa u Evropi, čak i u Aziji. Postojao je razlog zašto je svuda toliko voljen. Postoji razlog zašto je i po odlasku u penziju ostao u vrhu najplaćenijih sportista. Imao je igru koja je privlačila ljude i držala ih očaranim. napravio je doživotne sledbenike sporta, postigao da Grend slemovi postanu festival svaki put kada bi stigao do finala. Novak Đoković je sjajan, veliki teniser. Samo bih voleo da je malo drugačiji u načinu na koji se ponaša kad ne nosi teniski reket da bih mogao više da uživam u njemu!"

Podeli:

Komentari 65

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu