Nova vest
Tenis 6

6.8.2024.

9:42

Emotivni slom Novaka Đokovića: Srbin nakon finala dobio fotografiju i zaplakao VIDEO

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković je imao prilično emotivnu reakciju na jednu fotografiju koju je dobio nakon velikog olimpijskog finala i osvajanja zlatne medalje u Parizu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Novak Đoković je osvojio sve. Dana 4. avgusta 2023. godine je uspeo da u finalu Olimpijskih igara u Parizu u dva seta (7:6, 7:6) savlada Španca Karlosa Alkarasa i dođe do odličjna koje je tako dugo čekao.

Nakon meča mu je u miks zoni prišao jedan novinar i uručio mu fotografiju na kome je on kao četvorogodišnjak sa trenerom Rudolfom Čugeljom.
 

"Hoću da ti dam ovo i da mi opišeš kako se osećaš kada gledaš na taj put koji si imao od tog trenutka?", rekao mu je novinar, a Đoković se onda potpuno slomio.

"Da... Prvi put sam držao reket. Imao sam četiri godine, bilo je to na Kopaoniku. Prvi put sam se zaljubio u ovaj sport. Vraća mi mnogo lepih emocija. Bio je to dugačak put, ponosan sam. Hvala što ste mi dali ovo! Kako se osećam? Zahvalan sam svim ljudima, uključujući i svog prvog trenera, koji su mi pomogli da se zaljubim u ovaj sport. Hvala Bogu koji je imao milosti i ovo mi omogućio. Tada je to bilo nemoguće ovo dostići. Ništa ipak nije nemoguće kada imaš vere u sebe", rekao je kroz suze Novak.



 

Podsetimo, doček srpskih olimpijaca biće održano u utorak, 13. avgusta, potvrđeno je B92.sportu.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu