Nova vest
Tenis 2

5.8.2024.

9:00

Đoković u suzama: "Bog je veliki, ovo je za Srbiju" VIDEO

Emotivan je bio Novak Đoković posle osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama, možda i više nego što smo ga ikada videli takvog.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Posle pobede nad Karlosom Alkarasom, najsjajnije odličje je posvetio svojoj otadžbini.

"Hvala, Srbijo. Nadam se da sam vas obradovao. Narod je uvek tu da me podrži, uvek uz sportiste. Volim moj narod. Uvek sam želeo da imam zlato oko vrata, ne zbog sebe već Srbije. Nadam se da su osetili preko malih ekrana barem malo emocija koje sam imao kada sam pobedio. Ne znam, jedva čekam da dođem među svoj narod da slavimo zajedno. Ovo je trenutak koji sam čekao čitavog života. Moji roditelji nisu bili tu i najmlađi brat, ali su oni uvek uz mene. Moj srednji brat je bio tu uz mene čitav turnir. Ne samo ovaj turnir, čitav život. Oni znaju koliko je žrtve trebalo da se uloži i napora da bi se došlo do ovog trenutka", rekao je Đoković  za "RTS" i potom se osvrnuo na mentalnu barijeru koju je imao punih 16 godina:

"S obzirom na sve okolnosti od početka 2008. godine, Peking, osvojena bronza... Ušao sam u svaku posle Pekinga kao favorit, možda i glavni da osvojim zlato. Nekako nije uspevalo. Nisam mogao tu prepreku polufinalnu da prebrodim. Kada sam pobedio ovde polufinale, pao sam na pod od sreće kao da sam osvojio turnir. Bilo je to ogromno rasterećenje. Osigurao sam barem srebro za Srbiju, ali naravno da sam želeo zlato. Znao sam da ću imati najteži mogući zadatak koji trenutno u tenisu može da se ima. Rekao sam i pre meča. Došao sam spreman, spremniji nego pred Vimbldon. Znao sam da se bolje krećem, bolje udaram, bolje se osećam... Da ako dođe šansa, moram je iskoristiti. To je to, možda zadnja šansa. Uzimajući u obzir sve što sam rekao, definitivno bih ovo stavio kao svoj najveći sportski uspeh. Srbijo, volim te. Ovo je za tebe."

Zlato je proslavio sa srpskim sportistima u olimpijskom selu.

"Idem u olimpijsko selo, da proslavim sa našim sportistima. Da onima koji se i dalje takmiče dam podstrek. Da dodirnu medalju, da uzmu pelcer i da donesu medalju. Zlatnu, srebrnu, bronzanu koju god. Ali, zlatnu ako mogu. Onda ću videti šta ću. Toliko stvari, toliko ljudi. Ne znam gde sam. Samo sam ovde u svom srcu. Bog je veliki, hvala ti što si mi dozvolio da budem ovde", zaključio je kroz suze Đoković.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
iOS

Naplaćivaće više

Apple je povećao cene za svoju uslugu zamene baterije, ali ne za sve iPhone 16 modele.

MacRumors

8:10

37 min

Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

17 h

Novo Sport Video Menu