Nova vest
Tenis 2

5.8.2024.

14:05

Koreča: Ovo je sve o čemu je Novak sanjao

Aleks Koreča, komentator Eurosporta i nekada broj dva svetskog tenisa, oduševljen je kvalitetom finala Olimpijskih igara.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Novak Đoković i Karlos Alkaras prikazali u sjajan tenis, a Đoković je konačno ostvario svoj san o osvajanju olimpijskog zlata.

"Bio je to pravi poklon. Mogli bismo da kažemo da je to bio jedan od najneverovatnijih mečeva u tri seta ikada. To kako su udarali lopticu, koliko su bili precizni, obojica agresivni od početka.. Niko nije kalkulisao. Bilo je fantastično. Čestitke Novaku što je konačno sa 37 godina osvojio zlato", rekao je Koreča i dodao.

"Igrali su za slavu, finale Igara, za svoju zemlju. Dali su sve obojica i kako su to činili i kontrolisali emocije, igrali su savršen tenis. Bilo je kao video igra. Ovo je prvo veliko finale u kojem je Karlos izgubio, uzeo je četiri slema od četiri finala. Nema za čim da žali danas. Novak je bio za nijansu bolji u važnim momentima, nije se osvrtao, gledao je samo napred. Mislim da će ovo biti Novakove poslednje Olimpijske igre. Ovo je sve o čemu je sanjao. Ima sve slemove, masterse, Dejvis kup, broj jedan, sad i zlato. Mogao bi da kaže, 'hvala momci, vidimo se drugi put'. Nadajmo se da neće, jer svi želimo da nastavi", rekao je Koreča.

Bivša britanska igračica Lora Robson je jednako bila oduševljena.

"Kakvo neverovatno muško finale. Đoković je konačno osvojio medalju posle svih tih godina. Ovo je bio jedan od najboljih mečeva u tri seta koje sam gledala. Svaki poen je nešto značio. Bilo je tako napeto, bilo je mnogo razmišljanja iza svakog udarca jer se sve računalo. Emocije na kraju svega, usponi i padovi koje imate u ovim situacijama. Karlos nije uradio ništa pogrešno, ali je bio nadigran u nivou koji većina od nas ne može da pojmi. Neverovatan turnir, Alkaras je ostao bez zlata. Ali kakva pobeda bi to mogla da bude za Novaka na poslednjim Igrama", zaključila je Lora Robson. 

Pročitajte još:

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu