Nova vest
Tenis 5

4.8.2024.

21:30

"Kad ga je prošla poslednja loptica, tek tad sam pomislio da mogu da pobedim"

Novak Đoković otkrio je neke zanimljive detalje iz finala Olimpijskih igara.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Đoković je u finalu OI pobedio Karlosa Alkarasa i bez izgubljenog seta osvojio zlatnu medalju, što nikada nikome nije pošlo za rukom.

U izjavi za španski "Eurosport" otkrio je kako su izgledali poslednji momenti meča.

"Ne znam, igrali smo skoro tri sata dva seta. Neverovatna borba, bitka... Iskreno, kada ga je prošla loptica posle poslednjeg udarca, to je bio jedini trenutak kada sam mislio da mogu da pobedim. Mislim, verovao sam da mogu da pobedim, ali da stvarno trijumfujem... Jer on se uvek vraća, uvek me tera da igram najbolji tenis", rekao je Đoković.

Nastavio je sa analizom meča.

"U prvom setu sam počeo dobro, imao tri brejk lopte i šanse, pa je i on imao šanse. Bilo je verovatno fer oba seta završiti u taj-brejku. Obojica smo imali šanse za brejk, ali kad je bilo najbitnije obojica smo igrali najbolje", kazao je Novak i dodao:

"Ne znam šta da kažem, još sam u šoku. Uneo sam u ovo sve - telo, duh, srce, porodicu, sve - da bih osvojio olimpijsko zlato. I sa 37 godina sam na kraju uspeo".

Šta je bilo najposebnije za Novaka posle trijufma?

"Najviše je to ponos igranja za Srbiju. Znam da Karlos i Rafa vole da igra za Španiju, Endi za Veliku Britaniju, Rodžer za Švajcarsku, Aleks Zverev je osvojio Tokio za Nemačku. Videli ste njihove reakcije kada bi pobeđivali, to je nešto posebno, iskreno".

Prvi put od 2008. kada je prvi put zaigrao na Igrama, Novak je osvojio zlato.

"Ovo su mi bile pete Olimpijske igre, na tri od četiri sam igrao polufinale i nikada nisam uspeo da preskočim tu prepreku, iz nekog razloga. Kada sam izašao na teren u polufinalu protiv Muzetija, razmišljao sam o tome... Bio fam u fazonu: 'Okej, hajde da prebrodimo ovo'. Zato danas, pre meča, nisam bio toliko nervozan koliko bih se normalno osećao, jer sam obezbedio medalju. Ali, naravno da sam hteo medalju, da sam bio stegnut i da sam hteo da dam sve od sebe", podvukao je Đoković.

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

15 h

Novo Sport Video Menu