Nova vest
Tenis 14

4.8.2024.

18:44

Alkaras: "Znao sam da Đoković to želi"

Španski teniser Karlos Alkaras govorio je na konferenciji za medije posle finala Olimpijskih igara u Parizu.

Izvor: B92.Sport

Tanjug/AP Photo/Louise Delmotte

Alkaras je izgubio od Novaka Đokovića u meču za zlato rezultatom 7:6 (3), 7:6 (2).

"Igrao sam na visokom nivou, ponosan na to. Malo sam razočaran što nisam igrao najbolji tenis u nekim ključnim situacijama. Imao sam dobar turnir, dobre mečeve, ponosan sam na sebe. Ova srebrna medalja je za moj narod, za moju državu, za sve koji su me podržavali, za mene. Doneo sam olimpijsku medalju, to je bio cilj od početka. Ova medalja je za Španiju", rekao je Alkaras na konferenciji za medije.


Postoji razlika u igranju Grend slemova i olimpijskog turnira.

"Jeste malo drugačije. Igrao sam za zlato, za Španiju i nije isto. Igrao sam četiri GS finala, gde sam pokazao dobar tenis, a danas sam bio pod pritiskom jer igram za svoju zemlju i želeo sam da igram najbolji tenis. Grend slem igraš svake godine, a Ol su svake četvrte. Veći je pritisak".

Odao je priznanje Đokoviću.

"Novak je bio gladan, želeo je da uzme zlato na svakim OI. Znao sam da to želi pre finala. Gladan je bio za zlatom, to sam video ceo meč. On je bio bolji."

Sa Olimpijskih igara u Parizu

Dejana Popović

Želeo je Karlitos zlato, ali nije mogao protiv Novaka.

"Znam da je španski narod čekao zlato, želeo sam i ja da je osvojim. Mislim da sam ih učinio ponosnim zbog načina na koji sam predstavljao svoju državu i boje naše zastave. Igrali smo dva taj-brejka, on je u ključnim trenucima napravio razliku, Imao je bolje udarce. Kada se lomilo - bio je bolji. Srećan sam što sam uzeo prvu OI medalju, donosim srebro kući i to je poseban momenat za mene. Znam da svi u Španiji želeli više, ali ovo je bitan trenutak moje karijere. Nadam se da će mi značiti u nastavku karijere i da ću posle ovog biti bolji igrač".

Upitan je kako ga mečevi sa Novakom prave boljim igračem. Takođe, i činjenica da je igrao sa Rafaelom Nadalom u dublu.

"Prvo, mnogo ću naučiti iz ove situacije, tesan meč koji sam izgubio na kraju. Prošle godine sam rekao da ću učiti kada izgubim od Novaka i jesam, i sada kažem isto. Trudiću se da budem bolji igrač posle svakog meča sa Novakom, mnogo iskusniji, očito da je ovaj turnir onaj koji ću pamtiti ceo život. Igrao sam i sa Rafom sa iste strane, moja prva olimpijska medalja, nadam se ne i poslednja, dve sjajne nedelje za mene", zaključio je Alkaras.

Podeli:

Komentari 14

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

15 h

Novo Sport Video Menu