Nova vest
Tenis 12

4.8.2024.

17:40

Đoković: "Poslednji deo slagalice? Da, jeste"

Novak Đoković je sa osvajanjem olimpijskog zlata kompletirao sve što se može osvojiti u tom sportu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Pobeda nad Karlosom Alkarasom u finalu Olimpijskih igara (7:6, 7:6) bilo je sve što je 37-godišnjaku nedostajalo.

Prvo pitanje je naravno bilo – kako se oseća?

"Preplavljen sam trenutno sa svime što osećam trenutno. Previše ponosan, previše srećan. Oduševljen sam mogućnošću da osvojim prvi put zlato u mojoj karijeru, za moju zemlju. Verovatno najveći uspeh koji sam ikada ostvario. Osvojio sam verovatno sve što sam mogao. Osvajanje Dejvis kupa i naročito zlata na Olimpijskim igrama sa 37 godina je bez premca. Tek počinjem da slavim. Ne mogu da dočekam šta se sprema u narednih 48 sati", rekao je Đoković.

Da li je ovo poslednji deo njegove slagalice?

"Da, jeste. Umem da budem samokritičan. To je jedna od najvećih internih bitki koje vodim sam sa sobom. To što osećam da nisam uradio dovoljno u mom životu, na i van terena. To je velika lekcija za mene. Veoma sam zahvalan na tome što sam osvojio istorijsku zlatnu medalju za svoju državu. Na tome što sam kompletirao "Zlatni slem", kompletirao sve rekorde", izjavio je Novak, koji je potom upitan i da li je sve to dovoljno:

"Mislim da jeste."

Podeli:

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

15 h

Novo Sport Video Menu