Nova vest
Tenis 44

4.8.2024.

16:39

Đoković osvojio set, BBC ugasio meč!

Britanska TV kuća BBC (Bi-Bi-Si) odlučila je da prekine prenos meča Novak Đoković - Karlos Alkaras u finalu Olimpijskih igara.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

BBC je u Velikoj Britaniji prenosio prvi set ovog epskog duela, koji je srpski teniser rešio u svoju korist posle taj-brejka.

Želeli su njihovi gledaoci da nastave da gledaju tenis – najbitniji sportski događaj danas, a možda i na celim Olimpijskim igrama generalno – ali nisu imali tu privilegiju.

Razlog je taj što BBC ima pravo da prenosi samo dva događaja istovremeno uživo na svojim kanalima.

Međutim, nije jasno zašto jedan od ta dva događaja nije mogao da bude ovaj teniski spektakl, već je na oba kanala prenošeno takmičenje u pucanju, što je razbesnelo navijače na društvenim mrežama.

"Klasik između Đokovića i Alkarasa zazlato i BBC ga prekine. Neverovatno. Hvala vam", napisao je jedan korisnik Tvitera.

"Ovo je klasična BBC propaganda", dodao je drugi.

"Pozdrav za BBC. Nije kao da sam želeo da gledam Alkaras - Đoković... Šokantno šta ste uradili", podelio je svoj stav izvesni Den.

Podeli:

Komentari 44

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

15 h

Novo Sport Video Menu