Nova vest
Tenis 44

4.8.2024.

10:21

Dona Vekić besna na protivnicu: "Znam neke kontroverzne stvari o njoj"

Hrvatska teniserka Dona Vekić osvojila je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, porazom od Ćinven Dženg u finalu ženskog singla.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

Devojka iz Osijeka je ispisala istoriju hrvatskog tenisa, ali je posle meča bila nezadovoljna ponašanjem svoje protivnice.

Ona je istakla da je Kineskinja bila nekorektna i da je previše odugovlačila između svakog poena, tražeći pauze kojima bi razbijala njen ritam.

"Srećna sam zbog medalje, žalosna što nije zlatna. Ova medalja je nešto o čemu sam sanjala dok sam bila mala. Da, sada slobodno mogu reći da mi je ovo najsrećniji dan u mom životu", rekla je Dona Vekić.

"Dženg je jednostavno bila bolja, zemlja je podloga gde se ona najbolje snalazi, za razliku od mene kojoj je trava puno draža".

Na kraju meča se nije baš srdačno pozdravila sa Dženg?

"Nije bila korektna tokom meča. Stalno je zadržavala igru, stalno je na moj servis tražila nekakvu malu pauzu, stalno joj nešto smetalo. Dakle, svaki put kada bi se netko pomaknuo na tribini ona je uzimala pauzu. Inače, oko nje ima dosta kontroverznih priča, ali ne bih sada o tome", istakla je Dona Vekić.

Podeli:

Komentari 44

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

12 h

Novo Sport Video Menu