Nova vest
Tenis 10

3.8.2024.

10:00

Kako je Đokovićevo polufinale "visilo" zbog jednog mejla

Posle 16 godina čekanja prisutni na terenu "Filip Šatrije" gledali su kako Novak Đoković ulazi u istoriju i u svoje prvo olimpijsko finale.

Dejana Popović
Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Prokletstvo olimpijskog polufinala za osvajača 24 grend slem titule sada je prošlost, a ovaj meč za vašeg izveštaca zamalo da postane neviđen i jedno košmarno iskustvo.

Kako određeni sportovi na Olimpijskim igrama ulaze u završnicu, tako sve više raste interesovanje za određene mečeve i borbe, pa je tako i kada je u pitanju tenis.

Više puta je spomenuto da vam akreditacija nekada ne znači mnogo za događaje visoke potražnje, jer da biste mogli da budete na medijskoj tribini, morate da ispoštujete proceduru dodatne prijave.

Pa kako vam se zalomi. 

Pred četvrtfinalne mečeve na muškom delu teniskog turnira, stigla je informacija da su polufinala, borba za  treće mesto i finale označeni  kao "High Demand Events".

Procedura je sledeća -  izaberete mečeve koje želite da gledate, vaše preferencije pošaljete nacionalnom olimpijskom komintetu, u ovom slučaju Olimpijskom komitetu Srbije i on zvanično šalje zahtev za dobijanje dodatnih ulaznica.

Pošto je Novak Đoković izborio polufinale, svi smo se nadali da će srpski mediji biti ispoštovani i tako je i bilo. 

Svi izveštači iz Pariza dobili su dozvolu za polufinale sa Lorencom Musetijem, a zvanična potvrda toga došla je četiri sata pre zakazanog duela.

U odnosu na svečano otvaranje Igara, kada se po fizički stiker za akreditaciju moralo otići do glavnog Medija centra, ovaj put dodatnu propusnicu dobili smo elektronski.

Stigla je u vidu karte koju skinete na svoj telefon i prilikom ulaska na borilište pokazete je obezbeđenju koje kontroliše akreditacije.

Pre samog dolaska u Pariz  svaki novinar morao je da se registruje na platforu "S.E.A.T.", jer je već pre samog starta najveće sportske smotre na svetu bilo poznato da će otvaranje, zatvaranje OI,  finale košarkaškog turnira i plivanja biti događaji za kojima će biti pomama i gde će se tražiti karta više čak i za "sedmu silu".

Profimedia


Tada vam na mejl stigne privatni link, koji radi samo vama i prilikom klika na isti otvara se vaš profil, gde možete da pronađete karte za sve sportove i duele za koje ste izvršili dodatnu prijavu.

Stigla je karta za polufinale, ali eto ti problema niotkuda.

Nema pomenutog linka iz prethodnog pasusa, jer mejl u inboksu ne postoji.

Kao neko ko sve arhivira i u glavi i u uređajima, bolduje i podvlači crvenom bojom važne stvari, delovalo je toliko nerealno da je taj mejl obrisan ili jednostavno završio u nekom drugom folderu.

I kreću minuti agonije, pretresanje inboksa i potrage za jednostavno najvažnijim mejlom u ovom trenutku.

Poznat je datum prijema, naslov, koga je posalo, ali ništa nije davalo rezultate. Crvene zastavice i naslova u istoj boji u kom piše "S.E.A.T access for Press Ticketing" jednostavno nema.

Ako ga ne pronađem i ne čekiram kartu, ništa od polufinala i ulaska na "Filip Šatrije".

Ništa od Đokovićevog meča, a što je najgore, ništa ni od potencijalnog finala.


Potraga je bila neuspešna i jedina opcija spasa bila je obratiti se ljudima iz organizacije koji su prvi put poslali mejl sa tim linkom.

Poslednja nada - mejl sa molbom za ponovno slanje je i otišao na adresu ekipe iz "IOC Press Ticketing", pa šta Bog da.

Najdužih pola sata čekanja ikada i u inboksu se pojavila poruka.

"Zdravo, upravo smo ponovo poslali link, možete li samo da proverite  da li vam je stigao?", u potpisu Tim MOK za medijsku raspodelu karata.


Brzinom svetlosti otvara se spam (jer je i prošli put tu stigao) i link je tu. Drama je završena.

Karta je u telefonu, velika zahvalnost iskazana je društvu iz "IOC Press Ticketing" za brzu pomoć, a izveštač B92.sporta mogao je da slavi to što će biti na tribinama Rolan Garosa i što istoriju neće gledati preko TV u nekom francuskom kafiću.

Još jedan korak ostao je do olimpijskog krunisanja Novaka Đokovića, a u nedelju ćemo svi biti spremni za istorijski meč sa Karlosom Alkarasom.

Jer mejl je na sigurnom.

B92.sport

Podeli:

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu