Nova vest
Tenis 10

2.8.2024.

22:45

Đoković: "Samo ogromna želja da pobedim Alkarasa i da Srbiji donesem zlato"

Srpski teniser Novak Đoković bio je zadovoljan plasmana u finale Olimpijskih igara u Parizu.

Dejana Popović
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Novak prvi put u karijeri izborio borbu za zlato, a to je dočekao na svojim petim OI, pošto je pobedio  Lorenca Musetija 6:4,6:2.

Svemu tome prethodila je povreda kolena u četvrtfinalu, koja bila briga i za Đokovića, ali i za sve navijače.

"Posle razgovora sam vama radio asma testove, koji su bili pozitivni, nisu pokazali da je povreda ozbiljnija. Radili smo terapije do duboko u noć, bilo je dobro kada sam se probudio. Testirao sam kolena. Dosta vremena sa radio sa Miljanom, mojim fizioterapeutom. Na meču nisam osetio bol, sve je bilo sjajno i drago mi je što sam prebrodio veliku prepreku u mojoj olimpijskoj karijeri, Izgubio sam četiri polufinala, prvi put ušao u finale. Srce mi je puno što sam osvojio medalju za Srbiju. Želim zlato u nedelju, ali i ovo je veliki uspeh ", rekao je Đoković srpskim novinarima posle meča.

Do finala stigao je bez izgubljenog seta, kao i njegov naredni rival Karlos Alkaras.

"Alkaras i ja smo do finala došli bez izgubljenog seta i igramo sjajan tenis. On je blagi favorit zbog rezultata, odrastao je na šljaci što mu je omiljena podloga, ali je dobar na svim podlogama, što je i mene krasilo. Jedini put sam ga na šljaci pobedio u polufinalu ovde prošle godine. Dosta se od  tada promenilo i ko menei kod njega. Jeste da je izdominirao u finalu Vimbldona, ali sam ja totalno drugačiji igrač nego što saa bio tada. Bolje se krećem od onog na Vimbldonu, bolje igram i veće su mi šanse u nedelju. Nema jasnog favorita, ali ima blagu prednost".

Alkaras u finalu OIočekuje reprizu Vimbldona.

"Ne bih se bavio reprizama, svaki meč je nova priča za sebe. Pristupiću sa najvećom mogućom željom da ga porazim i Srbiji donesem zlato. Trenutno je najveći izazov u ovom sportu igrati sa Alkarasom u finalu, znam šta mi je činiti. Ako budem vrhunski, biće sjajno", dodao je Novak.

 Nakon plasmana u finale pao je na zemlju, a upitan je i šta je prolazilo kroz glavu.

"Veliko olakšanje i rasterećenje, nabijam sebi pritisak ulaska u finale i donošenje medalje veće od bronze. Prolazila su mi kroz glavu polufinala, tenzija je ogromna i puno naših ljudi, bili su fenomenalni".

Deca su mu dovoljno velika da mogu da pamete prvo finale OI.

"Prisustvuju mom prvom i možda jedinom finalu, ne znam koliko ću igrati. Sin voli i prati tenis, zna više od Tare, ona malo gleda, malo crta. Znači što sam imao porodičnu atmosferu i nisam bio u Selu jer je ogroman stres, očekivanja su najveća. Stefan je trebalo da bude na meču, ne znam… Drugari su im neki došli, znaš… Juče su došli i to im je važnije. Igraju se po parkovima", rekao je Novak kroz osmeh.

Bilo je reči i o tome što je njegovo meč polufinala sudio španski sudija.

"Da se ne bavimo time da li je namešteno ili nije. Nisam ga opsovao, mislio je da sam njega, dao je opomenu i u redu. Nešto mi je praštao, ali to su pravila. Da li su idealna, nisu. Ne znam što se žuri sa servama, a i između gemova. Neke sudije više tolerišu, neke manje, nisam jedini koji prekoračujem", poručio je Đoković.

Podeli:

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

13 h

Novo Sport Video Menu