Nova vest
Tenis 5

2.8.2024.

22:35

Novak: Nisam favorit u finalu, ali napašću zlato

Novak Đoković je rekao da mu je pao kamen sa srca posle plasmana u finale olimpijskog turnira.

Dejana Popović
Profimedia

Prvi nosilac je posle odlične igre pobedio Italijana Lorenca Muzetija sa 6:4, 6:2.

U obaćanju medijima, Novak je rekao da se oseća odlično.

"Veliko je olakšanje jer nikad nisam igrao finale OI. Osećaj je sjajan, ispao sam triput u polufinalu, imam samo bronzu iz Pekinga. Osigurao sam medalju za svoju zemlju, šta god da bude veliki je ponos za Srbiju. Slavim ovo i napadam zlato, bez sumnje. Ali je već ovako velika stvar. Mislio sam o svim polufinalima koje sam gubio, bio sam napet i nervozan. Puno emocija, igrao sam protiv igrača koji je u sjajnoj formi i na omiljenoj podlozi. Znao sam da sam morao da budem najbolja verzija sebe. I bio sam dobar", kaže Novak.

Upitan je i da li je favorit u finalu?

"Ne smatram da jesam, Alkaras se dokazao kao trenutno najbolji na svetu, osvojio je Rolan Garos, pobedio me u finalu Vimbldona. On je definitivno favorit. Nismo se dugo sreli na šljaci, mislim da sam drugačiji igrač u odnosu na onog na Vimbldonu. Verujem u sebe".

Kineskinja Ćinven Dženg je u finalu, poznato je da ona i Novak imaju sjajan odnos.

"Sjajan čovek, volim je, imamo sjajan odnos i uvek proćaskamo kad se vidimo. Velika stvar za Kinu i naš sport, čekali su ovo od Na Li i drago mi je da igra finale, ali je tamo moja druga omiljena teniserka, Dona Vekić i ne znam za koga ću navijati", priznao je Novak.

Naravno, sve je interesovalo i u kakvom stanju mu je koleno.

"Radili smo neke dodatne tretmane i stvari da bismo koleno doveli u najbolje moguće stanje. Do jutros nismo znali šta će biti, ali su testovi bili pozitivni i nije me mučilo uopšte".

Neko ga je upitao i da li bi bio zadovoljan srebrom, na šta je on samo kratko odgovorio:

"Sledeće pitanje"

Uporedio je uslove sada i one u Tokiju.

"Bio sam srećan jer sam igrao u 19.00 i imao više vremena za koleno, nije bilo toplo. U Tokiju su bili drugačiji uslovi i uticalo. Svake OI su drugačije iako se sve igraju na leto i moramo se navići. Imam dobre šanse protiv igrača u dobroj formi, osećam samopouzdanje", zaključio je Novak. 

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

15 h

Novo Sport Video Menu