Nova vest
Tenis 5

2.8.2024.

21:48

Novak: Najveći mogući izazov za mene VIDEO

Novak Đoković će u nedelju igrati za olimpijsko zlato.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/IMAGO/JustPictures.ch/Daniela Porcelli

Sa druge strane mreže imaće mladog i nadahnutpg protivnika, Karlosa Alkarasa, koji je bez većih problema stigao do meča za titulu.

Španac je posle pobede bio veoma samouveren, a Novak je u izjavi za Eurosport u razgovoru sa Aleksom Korečom, rekao šta je važno za obojicu.

"Obojica ćemo biti srećni zbog slobodnog dana. Igrali smo dosta mečeva do sada. U ovom godinama, veoma sam srećan što ću dobiti dan pauze, odmoriti svoje telo i biti spreman za nedelju. Biće to najveći izazov koji mogu da imam", kaže Novak i dodaje.

"Alkaras je pre mesec dana osvojio Rolan Garos na ovom terenu, igrali smo i prošle godine ovde, ali sam izgubio nedavno od njega u finalu Vimbldona. Sad je drugačija podloga, osećam se i ja drugačije, nekako bolje. Izaći ću na teren, igrati svoj najbolji tenis", obećao je Novak.

O meču sa Muzetijem rekao je da nije bilo lako.

"Tesan meč, mnogo emocija. Dosta je bilo očekivanja, bio sam pod pritiskom a obezbedim medalju za svoju zemlju. Sada sam u prvom olimpijskom finalu. Uzbuđen sam. Očigledno je da želim zlato, za par dana ću dati najbolje od sebe da to i ostvarim, mada je i ovo veliki rezultat za mene. Posebno u ovom okolnostima. Bio sam vrlo nervozan, pre i posle meča, izgubio sam tri polufinala na OI ranije, sada želim da odem do kraja", zaključio je Novak. 

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

15 h

Novo Sport Video Menu