Nova vest
Tenis 3

2.8.2024.

13:35

Oglasio se Đoković i poslao emotivnu poruku Mariju: "Bili smo 11-godišnjaci..." VIDEO

Novak Đoković je poslao emotivnu poruku Endiju Mariju dan nakon što je Britanac i zvanično završio profesionalnu karijeru.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Adam St

Endi Mari je završio blistavu tenisku karijeru. Bivši broj jedan je odigrao i zvanično poslednji profesionalno meč, i to u četvrtfinalu dubla na olimpijskom turniru, sa Danijelom Evansom, a povodom toga se oglasio i najbolji srpski teniser Novak Đoković.

"Endi, svi smo se nadali da ovaj momenat neće doći, ali evo ga. samo hoću da ti kažem čestitam na neverovatnoj karijeri. Mnogo grend slem pehara, prvo mesto na svetu, dve zlatne medalje na OI, Dejvis kup. Stvarno, uradio si sve. Neverovatno, čestitam tebi i tvojoj porodici", poručio je Novak u video poruci koju je objavio ATP.

Osvrnuo se i na prošlost, na dan kada su se upoznali, kao i na neverovatno rivalstvo koje su imali.

"Vraćamo se nazad u vreme, mislim da smo imali 11 kada smo se prvi put upoznali na terenu. Imali smo neverovatne mečeve, rivalstvo. Igrali smo finala svih Grend slemova, ti si doneo Vimbldon Britaniji posle 77 godine, nažalost protiv mene u finalu, ali je to specijalno, istorijski momenat, koji ja cenim i zahvalan sam što sam bio deo toga. Možeš biti ponosan na neverovatnoj izdržljivosti i borbenom duhu i inspiraciji koju si dao svima nama", dodao je Đoković.

Na kraju, iskazao je divljenje za sve što je Britanac uradio.

"Posle svih teških momenata koje si prošao, operacije, ograničenja u pokretima, nastavio si i pokazivao si svima da nema puštanja i odustajanja. "Kudos" za tebe i sve najbolje tebi i tvojoj porodici i zaslužio si najbolji mogući oproštaj. Ćao, ćao, moj prijatelju", zaključio je Srbin.

 

Podsetimo, pre poslednjeg meča je britanski teniser poslao poruku jednom od svojih najvećih rivala u karijeri, protiv kojeg je odigrao 36 međusobnih duela (11-25).

"Voleo bih da vidim da Novak Đoković osvoji zlatnu medalju", poručio je Mari.

Britanac je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. pobedio Đokovića u polufinalu, te ga ostavio bez šanse da se bori za najsjajnije odličje.

 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu