Nova vest
Tenis 7

1.8.2024.

22:15

Đoković: "Ako sam fizički spreman, mogu svakog da pobedim"

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da su mu osećanja pomešana nakon plasmana u polufinale Olimpijskih igara.

Dejana Popović
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs

Đoković je u četvrtfinalu pobedio Stefanosa Cicipasa 6:3, 7:6, ali brine povreda kolena.

"Videćemo kako će biti i kakvi će biti rezultati testova. Fizio daje pozitivne indikacije da koleno nije oštećeno. Povreda se desila prilikom proklizavanja, oštar bol je trajao tri ili četiri gema i onda je krenulo da popušta pa sam mogao da izdržim do kraja. Podseća na Rolan Garos, kada sam izdržao, a sutradan sam morao da predam. Zabrinut sam jako, moram da odradim testove sa svojim timom. Biće večeras, sada, a nešto i sutra kada prespavam. Da vidimo kako će reagovati koleno jer je sveže posle operacije", rekao je Đoković.

Govorio je i o povratku u drugom setu, kada je 0:4 došao do taj-brejka.

"Skoro da sam se pozdravio sa drugim setom, ali sam se vratio na 0:4, imao je i 5:4 i 40:0, riternirao sam sjajno i ušao taj-brejk jer sam igrao čvrsto. Servisi su ubitačno oružje, iznenadio me je kako je ulazio na bekhend i igrao je na visokom nivou, ali i ja. Bio je odličan meč. Pomešana su mi osećanja, srećan sam i zabrinut".
 
Da li je vreme da prekine lošu tradiciju u polufinalima OI.

"Nisam igrao finale ni u Pekingu, nadam se da sam fizički spreman, ako jesam, mogu da pobedim svakog. Naspavaću se i nadam se da ću biti spreman", poručio je Đoković.

Rival za finale biće mu Lorenco Muzeti sutra od 19 sati.

"Gledao sam ga danas, sjajan je, odgovaraju mu uslovi ovde. Igrao je dosta mečeva ali se nije umarao, na vrhuncu je forme u karijeri, pokušaću maksimalno da se spremim za trku s njim, da bih bio konkurentan", istakao je Novak.

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

12 h

Novo Sport Video Menu