Nova vest
Tenis 11

1.8.2024.

14:01

Šok u Parizu – Švjontek eliminisana, prvi poraz na RG posle tri godine!

Poljska teniserka Iga Švjontek završila je učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Bolja od nje je u polufinalu bila kineska teniserka Ćinven Dženg u dva seta (6:2, 7:5). Tako je sedma teniserka sveta za manje od dva sata igre obezbedila barem srebrnu medalju.

Za Poljakinju je ovo prvi poraz od 2021. godine na terenima Rolan Garosa gde je trostruka uzastopna šampionka. Švjontek je najmlađa teniserka ikada i prva koja je pre 25 godine života četiri puta ukupno uspela da slavi na drugom Grend slemu u sezoni.

Ipak, ovoga puta teren "Filip Šatrije" joj nije bio naklonjen. Tek treći poraz posle 38. meča u francuskoj prestonici.

Videlo se i u prethodnim duelima da Iga nije na svom nivou, naročito u prethodnoj rundi protiv Danijel Kolins. Dženg je sve njene slabosti dodatno iznela na svetlost dana.

Finalistkinja Australijan opena je u prvom setu čak tri puta oduzela servis protivnici, dok je Švjontek uspela da se revnašira samo jednim ribrejkom.

Činilo se da ide nabolje u nastavku. Najbolja teniserka sveta je otvorila drugi set sa 4:0, posle čega su usledila tri od četiri njena servis gema koje nije uspela da osvoji.

Švjontek je u gemu odluke imala i brejk šansu kako bi izborila taj-brejk, ali je nije iskoristila. Ćinven prvu meč loptu jeste.

Za zlano odličje, Dženg će se boriti protiv pobednice duela između Done Vekić i Ane Karoline Šmildove.

Cup Tree provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

7 h

Novo Sport Video Menu