Nova vest
Tenis 3

31.7.2024.

16:24

Cicipas otkrio kako protiv Đokovića: Trudim se da radim na tome

Grčki teniser Stefanos Cicipas oglasio se pred četvrtfinalni duel na Olimpijskim igrama.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Srpski teniser Novak Đoković će u četvrtfinalu teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Parizu igrati protiv Stefanosa Cicipasa.

Oni se sastaju u četvrtak, a u dosadašnjih 13 mečeva je Cicipas pobedio Đokovića samo dvaput, dok je srpski teniser slavio 11 puta.

"Najbolja stvar koju možete da imate kao teniser jeste pamćenje zlatne ribice. Trudim se da radim na tome. Da se Grend slemovi igraju na dva do tri seta, bilo bi to potpuno drugačije finale, ali jasno mi je da je isti slučaj bio godinu dana ranije kada smo igrali polufinale (na Rolan Garosu). On je vodio sa 2:0, ja sam izjednačio i on je dobio peti set", kaže Cicipas.

Novak Đoković je favorit u ovom susretu i Cicipas ne beži od toga.

"U tenisu je teško predvideti scenario, šta će se tačno dogoditi. Neko jednostavno izađe na teren, odigra sjajan tenis, oseća lopticu bolje od rivala. Ne mislim da forma ima veze sa tim. Igrao sam sa njim u tri seta. Jednostavno treba da izađem na teren i da se trudim da budem bolji nego prethodnih puta. Rivalstvo sa Novakom je prilično trajno. Igrali smo mnogo mečeva jedan protiv drugog. Za mene su to najteže lekcije koje sam imao na teniskom terenu.Ostaću pri svojoj rutini. Naravno, trening mi je vrlo važan, naročito jutro pre meča. Trudim se da korigujem stvari na terenu. Meč počinje u svlačionici, način na koji se spremim mentalno, na koji složim svoje misli pre nego što ih stavim u službu meča", rekao je grčki as.

Novak Đoković se u finale plasirao pobedom nad nemačkim teniserom Dominikom Kepferom.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu