Nova vest
Tenis 9

31.7.2024.

14:55

Novak: Medalja za Srbiju mi je cilj od Pekinga, polufinale je bilo problem

Novak Đoković je ponovo među osam najboljih na olimpijskom turniru.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Pobedom nad  Dominikom Kepferom od 7:5, 6:3 postao je najstariji četvrtfinalista olimpijskog turnira.

Na obraćanju medijima, Novak se požalio na teške uslove za igru, igralo se po velikoj vrućini i vlažnosti vazduha od 70 odsto.

"Zadovoljan sam načinom na koji sam dolazio do rešenja. Teški su uslovi, vruće je bilo, lopta je odskakala više i išla brže. Imao sam dosta vezanih dobrih gemova što mi je značilo da pobedim", rekao je Novak.

Svestan je da ga očekuje veoma težak finiš.

"Donošenje medalje Srbiji mi je cilj od Pekinga gde sam osvojio jedinu. Imao sam dosta dobrih Igara, ali mi je polufinale problem. Lepo je iskustvo i čast, podržavati druge sportiste, kao i oni tebe".

Sa Cicipasom igra u četvrtfinalu, baš Na terenima Rolan Garosa igrali su veliko finale 2021.

"Očekujem težak meč, znam da se spremao za šljaku. Igrao je neka grend slem finala kao ono protiv mene na Australijan openu. Zna da se nosi sa pritiskom, voli da igra za Grčku", kaže Novak.

I na ovom meču sa Kepferom imao je podršku porodice, bio je tu i sin Stefan.

"On je jedan od najvećih navijača, vrišti sa suprugom i ćerkom. Zna tenis, igra tenis, postavlja mi pitanja, posle poraza pogotovo. Jednom je prišao i zagrlio me, rekao mi da će biti bolje. Pitao sam ga koliko godina zapravo ima. Ali ja sam mu zapravo otac pre nego bilo šta drugo", zaključio je Đoković. 

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu