Nova vest
Tenis 5

31.7.2024.

14:05

Novak: Znam šta me čeka, ali biću spreman za Cicipasa

Novak Đoković je još jedan meč na olimpijskom turniru završio bez problema.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Pobedio je u osmini finala Dominika Kepfera i tako zakazao novi okršaj sa Stefanosom Cicipasom iz Grčke.

Nije bio Kepfer lak zalogaj, Nemac je naročito dobro igrao u prvom setu, ali kada je Novak ušao u svoj ritam, nije imao šanse.

"Pre svega, najteži dan kad su uslovi u pitanju. Neverovatna sparina, uslovi teški za oba tenisera, ali su isti za nas. Mora čovek da se prilagodi, dosta smo se znojili. Četvrta majica koju menjamdanas! Drago mi je da sam prelomio na 6:5 i dobio taj set sa 7:5. Bio sam iznenađen njegovom igrom, bio je veoma agresivan. Viši odskok je lopte je bio danas, za nekog ko ima dobar spin i servis, zaista je nezgodan protivnik. Igrao sam pre dva dana sa Rafom, ali Kepfer je potpuno drugačiji protivnik od Nadala. Bio sam izazvan, drago mi je što sam odgovorio na pravi način", rekao je Đoković po završetku meča.

Kada je reč o meču sa Cicipasom, Novak je svestan šta ga očekuje.

Na istom mestu su odigrali ono epsko finale 2021. godine, kada je Novak sa 0:2 stigao do preokreta i titule.

"Igrali smo ovde finale Rolan Garosa 2021. godine. Osvojio je tri puta Monte Karlo. Veoma je kvalitetan protivnik. Dobijao sam ga, ali i gubio sam od njega neke mečeve, ima prodoran servis i forhend. Biće sve teže i teže, znam šta me čeka, ali biću spreman", zaključio je Đoković. 

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu