Nova vest
Tenis 7

30.7.2024.

13:08

Đokovićeva poruka Nadalu koja pokazuje svu njegovu veličinu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je razgovarao sa ruskim izveštačima u Parizu i dotakao se svih aktuelnih tema.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Na samom početku razgovora istakao je da je srećan zbog dobre igre i činjenice da je igrao i finale Vimbldona. 

"Ovo je teška godina za mene, ali sam veoma srećan što sam uspeo da uđem u finale Vimbldona posle operacije kolena. Ovde sam do sada igrao dobro, ali u tenisu nikada ne znate šta će se sledeće desiti", započeo je Novak, a potom se okrenuo ka mlađim generacijama.

"Normalno je stalno videti kako novi igrači iskaču u prvi plan. Karlos Alkaras i Janik Siner su lideri te nove generacije, sa razlogom su među najboljima na svetu. Igraju odličan tenis, a ja pokušavam da ih pratim u korak. Mislim da sam prilično dobro igrao poslednjih godina", jasan je bio Novak.

Posebno je govorio i o 60. susretu protiv Rafaela Nadala.

"Ne postoji nijedno rivalstvo u istoriji tenisa u kome je odigrano 60 mečeva. Samo ta informacija ga čini jedinstvenim i specijalnim. Epske bitke na različitim delovima sveta. Igrali smo na svim velikim turnirima, imamo najduže finale u istoriji gren slemova, gotovo šest časova u Melburnu 2012. Igrao sam agresivno i prisiljavao ga da trči. Znao sam da pre Olimpijskih igara nije imao mnogo turnirskih mečeva. Zato sam ga stavio u neodgovarajuću poziciju. Ovakvi mečevi traže samopouzdanje, kretanje. To je veoma važno na vrhunskom nivou", objasnio je.

Dotakao se i nedavne izjave da je to njihov "poslednji ples" poruivši Špancu da mu želi da što duže igra.

 

"Želim mu najbolje, da što duže igra i što više pobeđuje. Rafa je jedna od najvažnijih figura u tenisu i uopšte sportu. Uvek postoji mogućnost da je ovo poslednji meč, ali to još ne znamo. Zavisi od mnogo faktora. Da li ćemo obojica nastaviti da igramo, da li ćemo igrati na istim turnirima. Naravno, verujem da ćemo biti na gren slemovima, ali kada su u pitanju ostala takmičenja, ja ću pažljivo birati. Nadam se zbog našeg rivalstva, kao i sporta uoošte, da ćemo imati još mečeva na raznim podlogama u raznim delovima sveta. Ali ja ne znam njegove planove niti kako se oseća. Nadam se da će biti u stanju da još igra", zaključio je Srbin.

Naredni meč igra u sredu protiv Dominika Kepfera.

 

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu