Nova vest
Tenis 0

29.7.2024.

17:23

Organizatori ne odstupaju od svog, Novak im poručio: "Sreća pa sutra ne igram"

Novak Đoković i Rafael Nadal pamtiće, ako to zaista i bude, svoj poslednji duel po mnogo stvari. Ubedljivoj pobedi srpskog tenisera, Rafinom kratkom bljesku u drugom setu, ali i vrućini.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Preko 30 stepeni je bilo u francuskoj prestonici tokom njihovog duela, a Novak je u jednom trenutku morao da se rashladi na klupi.

"Sutra će biti 35 ili 36, mislim da ne igram što je dobro. Vreme je neizvesno. Jeste li vi Francuz? Onda znate bolje od mene. Bilo je kiše, zato sam i došao malo ranije u Pariz da se aklimatizujem", našalio se Đoković posle meča.

Tek će da bude nepodnošljivo sa toplotnim talasom koji će sutra zahvatiti šire područje Pariza, gde se nalazi većina olimpijskih lokacija.

Trenutno nema planova za odlaganje bilo kakvih olimpijskih događaja u vezi saopštili su organizatori Olimpijskih igara (OI).

"Za sada nema odlaganja takmičenja", rekao je novinarima predstavnik francuskog Organizacionog odbora Lambis Konstantidinis.

Prema njegovim rečima, ove sedmice će biti vrućina u okolini Pariza, a najavljene su i grmaljivine.

Situacija se procenjuje svakodnevno, u realnom vremenu, i za temperaturu i za vlažnost vazduha.

Talas vrućine zahvatio je danas jug Francuske gde se nalaze određene olimpijske lokacije za takmičenje, a visoka temperatura sutra će preći na područje Pariza, gde se odvija većina dešavanja tokom Olimpijskih igara (OI).

"U većem delu juga zemlje, temperatura bi mogla da bude i do 40 stepeni Celzijusa", saopštila je francuska meteorološka služba.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu