Nova vest
Tenis 0

29.7.2024.

16:21

Đoković: "Laknulo mi je" VIDEO

Srpski teniser Novak Đoković kaže da je osetio olakšanje posle pobede nad Rafaelom Nadalom u drugom kolu Olimpijskih igara.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Novak je slavio ubedljivo sa 6:1, 6:4, iako je u drugom setu dozvolio rivalu da veže četiri gema.

"Laknulo mi je! (smeh) Sve je delovalo kao da ide u moju korist, 6:1, 4:0. A onda sam možda počeo da se osećam previše lagodno. Na 4:1 sam odigrao vrlo traljav servis-gem i... Njemu ne smete da dozvolite nikakve šanse. On će ih iskoristiti, vratiti se, naročito na ovom terenu. A kada se i publika uključila... bilo je veoma teško. Ali, ključan je bio taj 9. gem drugog seta, kada sam probao i uspeo da napravi brejk sa starim lopticama, a onda novim da odserviram pobedu, i to servirajući 'u vetar'. Bio sam dobar u tih poslednjih nekoliko servisa, ali... vau, bilo je vrlo, vrlo tesno, naročito u drugoj deonici. Ali, zadovoljan sam kako sam odigrao", rekao je Đoković za "Eurosport".

Đoković je tako po 31. put slavio u duelima sa Nadalom, koji je ostao na "koti" 29.

"Te 2006. mislim da nismo mislili da ćemo igrati i dalje maltene dve decenije kasnije (smeh), i to na istom terenu, na Olimpijskim igrama. Ali, mislim da ćemo ceniti ovaj meč veoma mnogo. I da je on bio važan i za naše rivalstvo, ali i za sam sport. I za Olimpijske igre, jer je ovaj duel privukao mnogo pažnje, mnogo interesovanja sportskog auditorijuma. Ovakvi dueli svima donose koristi, a nažalost po njega, on nije bio u najboljoj (zdravstvenoj) situaciji. Ali, ja sam uradio sve što je bilo moguće da mu otežam boravak na terenu", kazao je Novak.

Đokovića u narednom kolu čeka bolji iz duela Arnaldi – Kepfer.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu