Nova vest
Tenis 0

28.7.2024.

18:43

Nadal: "Bio sam prilično briljantan za moj trenutni nivo"

Najatraktivniji meč 2. kola teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Parizu igraće najtrofejniji igrač u istoriji pariske šljake i najtrofejniji igrač u istoriji tenisa.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI

Novak Đoković protiv Rafaela Nadala - 60. put!

Možda i poslednji...


Nadal je izborio duel sa Novakom pobedom nad Martonom Fučovičem u tri seta, Đoković je imao mnogo lakši posao protiv Ebdena, pa će teniski svet svedočiti još jednom duelu teniskih titana na terenu gde je daleko veće uspehe u karijeri postizao Španac. 

Ono što je najvažnije za njega, protiv Fučoviča je bio fit, povreda ga nije omela da odigra najbolje u ovom trenutku. Na momente je čak i podsetio na onog dobrog starog moćnog Nadala...

"Prvi set je bio prilično briljantan za moj trenutni nivo. Igrao sam onako kako sam morao. Posle se on popravio i izgubio sam ritam meča u smislu da sam prestao da se krećem, bio sam statičan. Nisam mogao da ga skinem sa njegovo forhenda... Sticao sam samopouzdanje kako je vreme teklo, a onda sam  povratio više energije i na kraju je meč otišao na moju stranu", rekao je nepsoredno posle duela sa Fučovičem.


Publika je zdušno navijala za Nadala u Parizu, razumljivo, ta ljubav je duga i obostrana, na kraju krajeva Grad svetlosti toliko voli ovog čoveka da mu je ukazao čast da nosi olimpijsku buktinju na nedavnoj ceremoniji otvaranja.

Španac dalje kaže, da, važan je grad i teren koji u njemu diraju najtananije emocije, ali još važnije je kako se oseća, kako igra.

"Jedino je važno da igram dobro, postoje tereni prema kojima gajite osećanja i nosite uspomene, ali ono što će vam na kraju doneti pobedu, to je dobra igra", poručuje Nadal.

Poslednji meč Rafa i Novak igrali su baš u Parizu, pr dve godine, u četvrtfinalu, kada je Španac odneo pobedu, kasniej išao do samog kraja - do 14. trofeja "Musketara".

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu