Nova vest
Tenis 11

28.7.2024.

23:36

"Alkaras će osvojiti dvocifren broj slemova"

Karlos Alkaras je u poslednja tri meseca u sjajnoj formi, a velike ambicije ima i na olimpijskom turniru.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Mladi španski teniser je posle osvajanja "Čenel slema", tačnije titula na Rolan Garosu i Vimbldonu, u centru pažnje teniskog sveta.

O njemu je posle starta na olimpijskom turniru pričao i bivši broj jedan, Nemac Boris Beker.

Alkaras je u subotu pobedio Hadija Habiba iz Libana sa 6:3, 6:1, a Boris je pokušao da odgovori na pitanje koliko će slemova do kraja karijere osvojiti teniser iz Mursije.

"Samo je nebo granica za Alkarasa. Pitanje je koliko dugo će ostati gladan i koliko će biti bez povreda? Igra veoma fizički zahtevana tenis, u prošlosti je bio sklon povredama, tako da mu držim palčeve da ostane zdrav. Ako nastavi da igra na ovom nivou u narednih deset godina, ne bi me iznenadilo da ima dvocifren broj grend slem titula. To znači da će doći bar do deset, a posle, ko zna koliko još. Pred njim je dug put, mnogo toga može da ga čeka iza krivine", smatra Beker.

Alkarasu, koji je najmlađi igrač koji je uspeo da veže titule u Parizu i Londonu, ostvario se san da zaigra u dublu sa Rafaelom Nadalom.

"To je san za Španiju. Imate Nadala, jednog od najvećih svih vremena i igra sa naslednikom. Pokušavaju da uzmu zlato i to je fantastično. Nijedan nije dubl igrač, ali mogu da budu veoma dobri. Alkaras mora da se oseća odlično po osvajanju Vimbldona i partnerstvo sa Nadalom je za istoriju. Svi će gledati", zaključio je Beker.

Inače, Beker ima zlato u dublu sa olimpijskih igara 1992. u Barseloni.

Podeli:

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu