Nova vest
Tenis 2

28.7.2024.

15:52

Troicki: "Od Novaka možemo da očekujemo sve, nije više to taj Nadal"

Selektor teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki govorio je o Novaku Đokoviću i njegovom nastupu na Olimpijskim igrama.

Izvor: Sport Klub

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Đoković je u prvom kolu bio bolji od Australijanca Metju Ebdena i to veoma ubedljivo sa 6:0, 6:1.

"Za Novaka je ovo bio lagan meč, naravno da ovo nije prava slika, ali mislim da je spreman i – ono što je najvažnije – da je motivisan. Prvi put ove godine ga vidimo toliko motivisanog, tu je ogromna razlika, po mom mišljenju, čak i u odnosu na Rolan Garos ove godine. Mnogo je spremniji u odnosu na Vimbldon. Napravio je sjajan rezultat posle operacije, iako za njega sve osim titule nije uspeh… Sada je mnogo spremniji, verujem u njega, videćemo ko će biti sledeći protivnik“, rekao je Troicki za Sport klub i dodao:

"Koleno je dosta bolje, mnogo se bolje kreće nego na Vimbldonu. Motivacija mu je zaista… Vidi se razlika, fokus je ove godine – kao što je mnogo puta rekao – baš na Parizu. Očigledno je, to se sada zaista vidi. Kada ima onu vatru u sebi i kada daje maksimum, tad je najopasniji i tad možemo da očekujemo od njega sve“.

Novakov naredni rival bi mogao da bude Španac Rafael Nadal koji u prvom kolu za rivala ima Mađara Martona Fučoviča.

"Po mom mišljenju, dvojica najvećih u istoriji. Šta je Rafa postigao na ovom terenu ovde… Jeste on nestvarno jaka prepreka, ali nije više to taj Nadal – činjenica je da je usporio dosta, stigle su ga i godine i povrede. Mislim da je Novak ovoga puta favorit, iako se igra u Parizu na šljaci, ali ne smemo nikako da potcenimo Rafu. Novak će morati da odigra maksimalno jako kako bi pobedio".

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu