Nova vest
Tenis 3

27.7.2024.

16:49

Đoković: "Sve u svemu – začin C"

Novak Đoković sumirao je utiske sa srpskim medijima posle pobede u prvom kolu Olimpijskih igara.

Dejana Popović
EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI

Srpski teniser na startu olimpijskog turnira, kao prvi nosilac, na stadionu "Filip Šatrije" pobedio je Australijanca Metjua Ebdena, 6:0, 6:1.

"Sjajna atmosfera pod krovom, većina je mečeva otkazana, imali smo sreće da budemo pod krovom. Atmosfera je drugačija nego na Rolan Garosu, isto su i tada ljudi umešani i daju maksimum da podrže omiljene igrače, ali video sam razne zastave i kako se ponašala publika između gemova, sa muzikom i talasima, to samo u Dejvis kupu ima, uživao sam zbog toga. Nije bio preterani pritisak, vodio sam ceo meč. Malo pre sam pričao o tim nelogičnim pravilima, koja nemaju smisla. Nadam se da će promeniti, mnogi u singlu su čekali, pa i naš Hamad je mogao da dođe i igra za par sati, pozivaju dubl igrače koji nisu igrali u singl konkurenciji godinama, što je bio slučaj sa mojim današnjim protivnikom", rekao je Đoković srpskim novinarima u Parizu.


Osvajača 24 grend slem titule u drugom kolu čeka duel sa Rafaelom Nadalom, koji večeras prvo igra dubl sa Alkarasom, a sutra prvi meč u singlu.

"Verovatno ćemo u ponedeljak igrati. Videćemo šta će biti sa njim, treba da pobedi svoj meč. Spremiću se kao da je finale, uvek je tako sa njim. Na Rolan Garosu je ogromno interesovanje i žele svi da ga vide. Prateću njegov meč naravno, kako se oseća, kreće, kako igra. Naravno, biće analiza, ako dođe do tog meča, biće to finale pre finala. Imaću dan odmora i treninga sutra. Pratiću meč, da vidim kako se oseća, kreće, igra... Radimo analizu, ako dođe do to tog duela biće finale pre finala", istakao je Đoković.

Đoković se posle trave  ponovo vratio na šljaku zbog OI, pa je upitan kako se oseća zbog promene podloge. 

"Koleno jako dobro reaguje, iako je meč kratko trajao, to meni ne smeta. Trenirao dosta poslednjih dana na šljaci i pre Pariza i u Parizu. Zadovoljni sam kako sam trenirao, osećam se spremije nego pre Vimbldona, u odnosu na koleno i fizičku spremu, koja je bila kompromitovana zbog povrede kolena uoči Vimbldona. Pred OI sam uradio odlične pripreme. Sve u svemu začin "C". Dobro se osećam i idemo dalje", rekao je Đoković kroz osmeh.

Potom je dobio pitanje "Idemo po zlato? "

"Nego šta", kratko je rekao Novak.

Potom je rekao da neće gledati španski dubl Nadal-Alkaras.

"Neću gledati Alkarasa i Nadalau dublu, nemam interesovanje za to. Gleaću Nadala u singlu, idem da uživam s decom, da se odmaram i spremam dalje".

Ako se poklope Nadal i košarkaši?

"Gledaću onda košarkaše, oni su mi važniji", rekao je Đoković.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

7 h

Novo Sport Video Menu