Nova vest
Tenis 11

26.7.2024.

9:38

Čuveni britanski sajt "udario" na Đokovićeve navijače

Poznati britanski teniski sajt je objavio tekst u kojem je uputio direktne prozivke na račun navijača najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Izvor: Tenis365

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/James Veysey/Shutterstock

Novak Đoković će u prvom kolu OI igrati protiv Australijanca Metjua Ebdena, koji trenutno nema rang na ATP listi, a već u drugom bi mogao da se susretne sa Rafaelom Nadalom, ukoliko Španac pobedi Mađara Martona Fučoviča.

Iako Španac nije želeo da govori o mogućem duelu sa Srbinom, Novak je ipak gospodski najvio duel rekavši da bi to bio spektakl, da možemo očekivati i vatromet, kao i da bi voleo da se suoči sa velikim rivalom, što bi verovatno bio i njihov poslednji ples.

Međutim, nastup Rafaela Nadala je pod znakom pitanja. Karlos Moja, trener španskog tenisera, nije mogao da potvrdi da će zaigrati na Olimpijskim igrama nakon što je u četvrtak otkazao trening.

"Ne mogu da vam kažem da će Nadal igrati. Danas je odlučeno da odmori i da mu se da vremena da odmori posle problema koji su se dogodili juče. Videćemo da li će biti spreman sutra. Najodgovornija stvar trenutno, s obzirom na veličinu događaja koji je pred nama, je da ne forsiramo", rekao je Moja.

 



Upravo to je očigledno bio povod za tekst na čuvenom britanskom sajtu o tenisu "Tennis365" u kome se navodi da "navijači Novaka Đokovića preziru Nadala", te da se među njima šire priče da su u pitanju izgovori kako bi Španac izbegao duel sa Srbinom.

"Vest da se Nadal muči sa povredom inspirisala je predvidljivu reakciju nekih Đokovićevih navijača, jer su sugerisali da Španac rano pravi izgovore pre potencijalnog sukoba sa Đokovićem. Priče koje otkrivaju Nadalovu povredu bile su pune komentara Đokovićevih pristalica koji "targetiraju" Nadala, ali šira teniska zajednica će se nadati da ćemo imati priliku da vidimo Đokovića protiv Nadala poslednji put na olimpijskoj sceni", piše u tekstu.

Podsetimo, Đoković je na konferenciji za medije Olimpijskog tima Srbije u Parizu prokomentarisao žreb.

"Video sam žreb uoči konferencije za štampu i postoji veliko interesovanje za duel u drugom kolu jer nas dvojica moramo da savladamo prve protivnike da bismo došli do eventuelnog meča koji bi bio spektakl kao nekada kada smo igrali na svim velikim terenima širom sveta. Moram da prebrodim prvu prepreku i dam sve od sebe da idemo što dalje. Svestan
sam težine Olimpijskog turnira jer je dosta drugačiji od ostalih turnira poput Rolan Garosa koji nam je svima poznat, a pogotovo Nadalu. S druge strane, sam osećaj je drugačiji, predstavljaš Srbiju i dodatni je pritisak i odgovornost, ali ne nešto na šta nisam navikao
", poručio je Srbin.

Prvi meč protiv Metjua Ebdena igra u subotu na stadionu "Filip Šatrije".


 

Podeli:

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu