Nova vest
Tenis 3

25.7.2024.

21:30

Ko je Đokovićev prvi izazivač koji je nasmejao ceo svet? VIDEO

Australijski teniser Metju Ebden prva je prepreka Novaka Đokovića ka onome što mu jedino nedostaje u karijeri – olimpijskom zlatu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/DANIEL MURPHY

Nije imao sreće Ebden, te ga je tako u prvom kolu sačekao Novak Đoković, dok bi u slučaju i velikog iznenađenja igrao sa Rafaelom Nadalom u drugom.

Naravno, pod uslovom da Španac uopšte i zaigra u singl konkurenciji i prethodno prođe Martona Fučoviča.

Tim povodom je na društvenim mrežama podelio zanimljivu reakciju posle žreba za Olimpijske igre.

"Ono kada saznaš da si kao zamena upao na Olimpijske igre, a posle na žrebu dobiješ Đokovića u prvoj rundi, a zatim i Nadala u drugoj", napisao je Ebden u opisu videa.

Ebden ne igra singl od avgusta 2022. kada ga je u prvom kolu Vinston-Sejlema počistio Mark-Andrea Hesler.

Tridesetšestogodišnji Australijanac je u singl žreb Olimpijskih igara upao zbog odustajanja jednog od prijavljenih singl igrača, jer OI pravila nalažu da od jednog trenutka u singl žreb mogu upasti samo igrači koji su već na turniru zbog dubla.

Iako nikada nije osvojio titulu u singlu, stigao je do respektabilnog 39. mesta i zarade od više od šest miliona dolara. U dublu je trenutno treći, a do nedavno i najbolji na svetu.

U konkurenciji parova je osvojio 11 titula, od čega dva Grend slema.

Sa Novakom nikada do sada nije igrao, ali će imati priliku da protiv njega u subotu zaigra na "Filip Šatrijeu". Njihov meč će biti drugi na programu glavnog terena.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu