Nova vest
Tenis 3

25.7.2024.

14:26

Oglasio se Nadal: Pričao o žrebu, a o Đokoviću ni reč VIDEO

Španski teniser Rafael Nadal prokomentarisao je žreb za Olimpijske igre koji je drugo kolo rezervisao za spektakl – duel sa Novakom Đokovićem.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Niclas Jönsson / BILDBYRĹN

Novak Đoković će u prvom kolu OI igrati protiv Australijanca Metjua Ebdena, koji trenutno nema rang na ATP listi, a već u drugom bi mogao da se susretne sa Rafaelom Nadalom, ukoliko Španac pobedi Mađara Martona Fučoviča.

"Veoma je posebno što sam ovde. Ovo je najlepše mesto u mojoj karijeri. Pokušavam da uživam u trenutku", prve su reči Španca nakon žreba, a onda je u izjavi za španski "Eurosport" rekao da je uzbuđen "prvo zbog dubla".
 


"Pa da vidimo... Istina je da je ovo nedostajalo, fokusiran sam da ne razmišljam o tome šta će se desiti, stvar je u tome da ćemo prvo početi sa dublom. Prvo ću se fokusirati na to, a onda ću pokušati da budem spreman kada dođe singl protiv Martona, koji je odličan igrač", izjavio je Nadal.




 

Podsetimo, žreb je na konferenciji za medije pomenuo i najbolji srpski teniser.

"Video sam žreb uoči konferencije za štampu i postoji veliko interesovanje za duel u drugom kolu jer nas dvojica moramo da savladamo prve protivnike da bismo došli do eventuelnog meča koji bi bio spektakl kao nekada kada smo igrali na svim velikim terenima širom sveta. Moram da prebrodim prvu prepreku i dam sve od sebe da idemo što dalje. Svestan
sam težine Olimpijskog turnira jer je dosta drugačiji od ostalih turnira poput Rolan Garosa koji nam je svima poznat, a pogotovo Nadalu. S druge strane, sam osećaj je drugačiji, predstavljaš Srbiju i dodatni je pritisak i odgovornost, ali ne nešto na šta nisam navikao", jasan je bio Đoković.

 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu