Nova vest
Tenis 1

25.7.2024.

12:19

Đoković iskren pred početak OI: "Predstavljanje Srbije zahteva uvek najbolje!"

Najbolji srpski teniser Novak Đoković se obratio javnosti iz Pariza, gde su članovi Olimpijskog tima Srbije održali konferenciju za medije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Olimpijski tim Srbije je održao konferenciju za medije pred početak OI na kojoj je govorio i najbolji srpski teniser Novak Đoković, koji će u drugom kolu najveće sportske smotre odmeriti snage sa Rafaelom Nadalom.

Na samom početku se zahvalio predsedniku OKS Božidaru Maljkoviću na najavi i istakao da mu je čast što je deo Olimpijskog tima.

"Peti put sam ovde i prvi put sam bio u Pekingu i osvojio bronzu, jedinu medalju. Olimpijske igre su najznačajniji događaj u istoriji sporta i svi mi dobro znamo kakva je privilegija i odgovornost kada predstavljate zemlju na ovako velikom takmičenju", započeo je Đoković.

Dodao je da mu je velika čast i da ima velike ambicije, ali da će turnir biti težak.

"Velika mi je čast što sam ovde, moje ambicije su velike, kao i očekivanja, ali biće težak turnir. Ima 64 igrača i svi se takmiče za medalju. Takmičenje je intenzivno i moramo da igramo šest mečeva za osam dana da bismo osvojili medalju. Mnogo igrača učestvuje u mnogo disciplina i kao što sam već rekao predstavljanje svoje zemlje uvek zahteva najbolji učinak i nadam se da ću dati sjajan otpor jer sam na Rolan Garosu imao dosta uspeha, a tu se igra i teniski turnir pa se nadam medalji", poručio je Novak.

Podsetimo, Đoković je Srbiji doneo bronzu 2008. sa Igara održanih u Pekingu.

Četiri godine kasnije ga je u meču za treće mesto porazio Huan Martin del Potro, od koga je takođe izgubio i 2016. u prvom kolu.

U Tokiju ga je u polufinalu zaustavio Aleksander Zverev, a onda ga je u bici za bronzu pobedio Pablo Karenjo Busta.Ž

 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu