Nova vest
Tenis 12

23.7.2024.

9:43

Endi Mari objavio kraj karijere posle OI!

Endi Mari objavio je da ide u penziju nakon Olimpijskih igara u Parizu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/ChrysleneCaillaud/Panoramic

Znalo se da je Mari pred krajem karijere, kao i da mu je ovogodišnji Vimbldon, na kojem nažalost nije nastupio zbog povrede, bio poslednji u karijeri, ali se nije znalo kada će kraj tačno doći.

Britanski teniser, trostruki Grend slem šampion, sada je zvanično objavio da će mu OI u Parizu biti poslednji teniski turnir u životu!

"Došao sam u Pariz na svoj poslednji teniski turnir ikada. Takmičiti se za Veliku Britaniju su bez premca bile najbolje nedelje u mojoj karijeri i ekstremno sam ponosan što to mogu da uradim još jedanpu", napisao je Mari u objavi na Instagramu.

Britanac je osvojio dva olimpijska zlata tokom karijere – 2012. u Londonu kada je u finalu pobedio Rodžera Federera i 2016. u Rio de Žaneiru kada je nadigrao Huana Martina del Potra.

Ima i jedno srebro, u miks dublu sa Laurom Robson, osvojeno takođe u Londonu 2012. godine.

Pored tri GS trofeja, ima i 14 osvojenih Mastersa, jedno ATP finale, odnosno ukupno 46 titula, a bio je i prvi teniser planete.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andy Murray (@andymurray)

Podeli:

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

1 h

Novo Sport Video Menu