Nova vest
Tenis 4

22.7.2024.

19:17

Beker: Novak je ikona u Srbiji, važno mu je da bude favorit na Igrama

Boris Beker, nekada prvi teniser sveta, očekuje od Novaka Đokovića dobar rezultat na olimpijskom turniru.

Izvor: Večernje novosti

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Bivši trener Novaka Đokovića, svestan je koliko je Novak motivisan da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, to je nešto što mu u kolekciji nedostaje.

"Novak je bio transparentan i otvoren na početku godine. Rekao je da je Pariz za njega najvažniji. Kada vam je ostalo samo da osvojite Olimpijske igre, prirodno je da želite da i to osvojite. Ne znam da li razumete važnost Novaka Đokovića u Srbiji. On može da bude predsednik. Prava je ikona u Srbiji. Za njega je prirodno da nastupa za Srbiju i predstavlja svoju zemlju. Radio sam u Riju sa srpskim igračima. Tamo je bio super zvezda. Ne možete da zamislite kakva očekivanja i moć poseduje, najbolje igra kada igra za svoju naciju. U Pariz dolazi nakon operacije. To što je u Londonu došao do finala blizu je čudu. Ima dosta vremena između Londona i Pariza zna tačno šta treba da radi. Ne bih o tome brinuo. Njemu je važno da bude jedan od favorita u Francuskoj", rekao je Beker za "Novosti".

On se prisetio i Novakovog poraza u Riju 2016.

"Izgubio je tada od Huana Martina del Potra, nismo pričali celog dana, bio je slomljen. Bilo je to najveće razočarenje u njegovoj karijeri. Ima mnogo trofeja, ali nedostaje mu trofej na Olimpijskim igrama zato što voli Srbiju i posvećen je svojoj zemlji", rekao je Beker. 

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu