Nova vest
Tenis 18

14.7.2024.

19:04

Đoković: "Nikad nisam video to – mora da sam nešto propustio"

Srpski teniser Novak Đoković govorio je na konferenciji za medije posle poraza u finalu Vimbldona.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Baš kao i prošle sezone, od njega je bolji bio Karlos Alkaras rezultatom 6:2, 6:2, 7:6 (4).

"Čestitke Karlosu, zaslužio je pobedu. Bio je bolji igrač od početka do kraja. Pokušao sam da se vratim u trećem setu. Samo sam produžio meč. Izgleda da je bilo neizbežno. Igrao je kvalitetniji tenis, to je tako prosto", rekao je Đoković i dodao:

"Uvek možete da analizirate meč, da li sam mogao da uradim ovo ili ono. Generalno, bio sam inferioran na terenu. Bio je bolji igrač. Svaki udarac je odigravao bolje. Ne verujem da sam mogao bilo šta da uradim. U trećem me je malo nosila publika. Nije mi dopuštao lake poene na moj servis. Čitao me je dobro. Nikada nisam video da tako servira. Mora da sam nešto propustio, nikada nisam video da tako brzo servira. Mora da je imao dobar trening (smeh)".

Dušan Đukanović za B92.sport iz Londona

Uporedio je prošlogodišnje sa ovim finalom.

"Ne znam kako se on osećao, on će to odgovoriti. Osećao sam se bolje prošle godine. imao sam utisak da sam bolje krenuo. Izgubio sam u epskom meču od pet setova. Ove godine ni slično, sve se vrtelo oko njega. Zaista mislim da je bio bolji od mene u svakom aspektu igre. Kretanju, udaranju loptice, servisu. Uradio sam sve da se spremim za ovaj meč i turnir generalno. Da mi je neko rekao pre tri-četiri nedelje da ću stići do finala, prihvatio bih to. Mora da bude uspeh za mene i tim to što smo stigli do finala. Izgubio sam od najboljeg tenisera na turniru, nema sumnje. Ne mislim da bi bilo šta što sam uradio uticalo na ishod meča".

AP Photo/Alberto Pezzali

Specifična je bila priprema za Vimbldon, na kojem bi voleo da igra i sledeće sezone.

"Da, voleo bih da se vratim. Nemam neke limite u glavi. Želim da igram koliko god dugo dok se osećam da mogu. Moja priprema za Vimbldon nije kao što se to obično dešava, zbog povrede. Morao sam da napravim hibridni program. Verovatno je imalo uticaj na prvih nekoliko kola, ali kako je turnir odmicao osećao sam se sve bolje i bolje. Stigao sam do finala. Danas sam bio u koraku zaostatka za njim u svakom pogledu. To moram da prihvatim, nadam se da će biti drugačije sledeći put kada budemo igrali".

Ciljevi do kraja sezone su jasni.

"Olimpijske igre i US Open su dva glavna cilja do kraja godine. Nadam se da mogu da budem na svom nivou na ta dva turnira. To što sam stigao do finala Vimbldona mi daje na samopouzdanju, ali posle meča sa jednim od najboljih na svetu osećam da nisam na tom nivou. Da bih ih pobedio moram da igram mnogo bolje nego danas i da se osećam bolje. Radiću na tome".

Meču je prisustvovala i Kejt Midlton.

"Čast je biti u njenom prisustvu. Rekao sam da je dobro je videti je dobrog zdravlja. To su pozitivne vesti za sve u ovoj zemlji, ali i za Vimbldon da ima njeno veličanstvo tu sa porodicom. Znam da su ona i njena sestra igrale tenis dugo, tako da poštuju i dive se igri. Takođe, razumeju tenis. Sjajno je imati takvu podršku od kraljevske porodice", zaključio je Novak na engleskom jeziku.

Podeli:

Komentari 18

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu