Nova vest
Tenis 14

9.7.2024.

21:00

Siner otkrio detalje bolesti: "Nisam povraćao, ali..."

Italijanski teniser Janik Siner je na konferenciji za medije odgovarao na pitanja o zdravstvenom stanju.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Siner je u meču sa Danilom Medvedevim delovao iscrpljeno, tražio je i medicinski tajm-aut, kada mu je meren puls.

Uspeo je da odigra na najvećem moguće nivou u tom trenutku, ali je izgubio posle pet setova u četvrtfinalu Vimbldona.

"Već jutros se nisam osećao baš najbolje. Imao sam problema. Onda umor, bilo je teško. Danilu ne sme ništa da se oduzme. Mislim da je igrao veoma pametno. Igrao je dobar tenis. To je to. Otišao sam sa terena. Fizio je rekao da je bolje da napravim pauzu jer me je gledao i video da nisam u formi. Mučio sam se fizički. To nije bio lak trenutak. Pokušao sam da se borim sa tim", rekao je Siner i dodao:

"Nisam se osećao dobro. Nisam povraćao. Vrtelo mi se u glavi. Kada sam bio van terena bilo mi je najteže. Kada sam se vratio, dao sam sve od sebe. Razočaran sam trećim setom. Imao sam nekoliko set lopti. Nisam ih iskoristio. U četvrtom sam se podigao, a u petom sam imao jedan loš servis gem, koji je odlučio meč".

Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Siner ne zna gde je "zakačio" virus.

"Nemate mnogo kontakta sa igračima. Prilično je prazno sada. Osećao sam se ovako i noćas. Nisam mogao da spavam koliko sam želeo. Dešavaju se ovakve stvari, nesreća".

Sineru je porasla energija u petom setu, međutim, Medvedev ga je jednim brejkom slomio.

"I mene je iznenadilo što sam produžio meč. Predavao sam dosta pre dve godine. Ne želim da se povučem ako je u pitanju samo bolest. Bio sam u stanju da igram. U petom setu sam se osetio malo bolje. Nivo energije je porastao. Bilo je uspona i padova. Nisam razmišljao o predaji. Publika mi je pomogla, pokušavala je da me pogura. Ne želite da se povučete u četvrtfinalu Grend slema", istakao je Siner.

Medvedev će u polufinalu igrati protiv Karlosa Alkarasa.

Podeli:

Komentari 14

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu