Nova vest
Tenis 0

5.7.2024.

10:15

Novaku se "ponudio" učitelj ruskog jezika – "neka krene od psovki"

Poznati ruski TV prezenter i komentator Dmitri Gubernijev ponudio se da bude učitelj srpskom teniseru Novaku Đokoviću.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Srpski as je željan da nastavi svoju poliglotsku nadogradnju, da jezicima koje je dosad naučio pridoda još jedan - ruski.

"Voleo bih da naučim ruski jezik i nadam se da će mi doći malo brže s obzirom na slovenske korene između našeg i njihovog jezika. To mi je velika želja. Za kineski, za te jezike daljeg istoka, i to bi voleo, ali je možda sad to nerealno jer su to jeziici koji malo više vremena zahtevaju i moraš malo više da se posvetiš tome", rekao je Novak u tazgovorima sa novinarima nakon pobede u 1. kolu Vimbldona protiv Vita Koprive.


Novakova izjava došla je do Rusije odakle se javio tamošnje popularno TV lice, Gubernijev. On predlaže Đokoviću sledeće.

"Veoma lak način da se počne učenje ruskog jezika su psovke", kaže Gubernijev o "osnovama" ruskog jezika.

Predlaže Novaku da uči ruski jezik uz najbolje ruske pisce.

"Neka počne sa Puškinovim poemama. Može početi da uči ruski i zato što ga je Lenjin pričao, ali to sada ne funkcioniše tako. Recimo da je mogao da nauči ruski jer ga je i Jeljcin govorio, ali ni nije najbolja opcija za neke ljude. Sada bi mogao da uči ruski i jer ga je Jašin pričao. To bi bila lepa priča. Neka samo uči, neka krene sa našim velikim piscima i mojim izveštajima", kaže Gubernijev.

Upitan da li bi se ponudio da bude Novakov učitelj, kaže:

"Za sve sam spreman. Jedino pitanje koje se postavlja je da je pred njim veliki posao i da će teško doći do mene. Moguće je, naravno, da to raidmo na daljinu. Pitanje je: da li će imati dovoljno novca da priuštiovakvog učitelja? Mislim da hoće. Neka zove direktora, svačiji telefona je uz nejgovog avatara".
 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu