Nova vest
Tenis 1

4.7.2024.

10:18

Đere najavio veliku odluku

Srpski teniser Laslo Đere nalazi se pred velikom odlukom posle eliminacije već na startu Vimbldona.

Dušan Đukanović
Profimedia

Đere nije uspeo da u svoju korist završi u utorak započet meč sa Lukom Pujom (3:6, 7:6, 3:6, 6:3, 6:1), ali više briga od poraza budi njegova izjava posle meča u kojoj je najavio radikalan potez, ali nije tačno objasnio šta pod tim podrazumeva.

"Očigledno nisam u stanju da igram svoj najbolji tenis. Ne znam kako bih komentarisao meč, da li ima smisla. Imam u glavi šta treba da uradim. Ne bih pričao o tome sada posle meča, ali nakon par turnira je jasno... Žao mi je što me telo sprečava da pružim svoj maksimum i gubim ovakve mečeve", rekao je Đere i dodao:

"Prvi set sam ja zeznuo i to je tako. Treći set sam odigrao kao dan pre toga, na dosta dobrom nivou. Jednostavno, krene mi lakat da pravi probleme i onda krene kao lavina. Sve se sruši kao danas. Za drugi set sam ja kriv što sam izgubio, moja greška, ali za četvrti i peti set ne bih krivio sebe. Nije loš on igrač, ali je daleko od nekadašnjeg Puja. I da sam dobio meč, moj lakat nije spreman za ozbiljniji tenis. Kada to kažem, mislim na Top 50, možda čak i za Top 100, to je glavni problem", dodao je Đere.

b92.sport/DĐ

Njihov meč je prekinut u utorak nakon što je pao mrak u Londonu, što je donekle olakšalo Đereu.

"Nije mi drago, ali možda za lakat dobro. Ali, ni to me nije spasilo", kaže naš teniser.

Jedan korak napred, pa dva nazad...

"Krene lakat da zateže, igram sa drugim servisom, pa stanu noge 10 odsto, pa se odrazi na rezultati i onda uđem u neki strah, sve lančano", još jednom se osvrnuo na svoj problem.

Plan za budućnost je jasan.

"Da se oporavim i da bude na sto odsto", zaključio je Đere.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu