Nova vest
Tenis 0

30.6.2024.

15:15

Alkaras: Spreman sam, ali neću da kopiram druge

Karlos Alkaras će u naredne dve nedelje pokušati da odbrani trofej na Vimbldonu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
EPA-EFE/NEIL HALL

Teniser iz Mursije je prošle godine u finalu bio bolji od Novaka Đokovića sa kojim eventualno reket može da ukrsti ponovo u finalnom susretu.

Alkaras je svestan uloge favorita i ne beži od toga.

"Iskreno, osećam se odlično. Posle Kvinsa, imao sam mnogo dana da adaptiram svoju igru, da treniram i unapređujem je. Sećam se da sam posle poraza na Kvinsu odmah narednog dana počeo da radim na pokretima, želim da serviram bolje na travi. Trenutno mislim da sam spreman za početak turnira", kaže Alkaras.

Šampiona turnira očekuje meč sa 21-godišnjim Estoncem, Markom Lajalom, koji je tek 262. na svetskoj listi.

Alkaras je upitan i kako se pripremao za ovaj turnir i da li je pokušao da kopira iskustva prethodnika poput Đokovića, Federera i Nadala.

"Ne uopšte. Ne razmišljam a pokupim bilo šta od drugih igrača. Ipak, i dalje gledam video snimke mečeva Rodžera, Endija, Rafe i Novaka, takođe. I puštem sebi video snimke mojih mečeva od prošle godine. Neću da lažem. Samo da vidim šta sam i kako sam radio. Kretanje, udarci, kako bih ponovi stvari od prošle godine", kaže Alkaras.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Apple ima novu viziju

Apple namerava da započne masovnu proizvodnju nove generacije AirPods slušalica, opremljenih ugrađenim kamerama. Potencijalne primene su brojne i veoma intrigantne a ugrožavanje privatnosti još veće.

Bug

8:20

4 h

Novo Sport Video Menu