Nova vest
Tenis 9

25.6.2024.

12:00

Rodik: "Ludo je i pomisliti kako se Novak brzo oporavio"

Novak Đoković je u Londonu, a to po mnogima znači da je spreman da zaigra na Vimbldonu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/The Times/News Licensing

Sedmostruki šampion londonskog turnira uveliko trenira i sprema se, a rekao je da će na trećem grend slemu igrati samo ako smatra da "ima šanse da bude sto odsto spreman da osvoji turnir".

Endi Rodik, nekadašnji broj jedan, izennađen je koliko je Novak otvoren u obaveštavanju svojih navijača situacijom posle operacije meniskusa.

"Ja sam imao pokidan meniskus i nisam radio ovako nešto. Ali on nije poput nas. Drugačiji je. Ovo je neviđeno, ne mogu da verujem. Činjenica da se oglašava o turnitu znači da želi pažnju i da flertuje sa Vimbldonom time što je zdrav. Privatno se sigurno ne bavi ovom povredom. Ludo je i pomisliti da je imao opreraciju ne tako davno", rekao je nedavno Rodik.

Kanađanka Judžini Bušar, uverena je da će Novak igrati, ma veruje da nije završio priču oko konačnog broja grend slem titula.

"Mislim da može da uzme bar još dve. Ne verujem da će imati manjak motivacije. Sve je u zdravlju, oko toga da bude zdrav da odigra sedam mečeva tokom dve nedelje", primetila je Bušar i dodala.

"Ako je to moguće, Novak će igrati. Počinje da deluje da je moguće da ga vidimo tamo na terenu". 

Rodik se u istom podkastu saglasio sa koleginicom.

"Da, kada bih morao da se kladim na to, rekao bih tako. Nema nikog ispred njega, ne takmiči se ni sa kim, već samo za rekorde. Tako da idemo meč po meč, to je sigurno. Ako hoćete da se kladite protiv velikih, činite to na svoj rizik", dodao je Rodik.

Ipak, dodaje da su godine u ofoj fazi Novakove karijere značajan faktor.

"I dalje mislim da je najbolji igrač na travi na svetu kada je zdrav. Ipak, nije više mlad. Vreme niko nije pobedio. Prošao je pakao, kada krenu te operacije tokom godine i kad morate da se vraćate, nije lako", zaključio je Rodik.

Inače, Novak je u ponedeljak počeo da trenira na terenima u Aorangi parku na Vimbldonu, a sparingovao mu je Argentinac Federiko Korija. 

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu