Nova vest
Tenis 39

7.6.2024.

23:58

Zverev: To su mogli samo Federer i Nadal

Nemački teniser Aleksander Zverev zadovoljan je prolaskom u finale Rolan Garosa, posle još jednog preokreta, ovoga puta protiv Kaspera Ruda.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

Zverev je izgubio prvi set sa 6:2, ali je u nastavku stigao do preokreta, uz podatak da je Norvežanin imao problema sa stomakom.

Sašin rival u finalu biće Karlos Alkaras, koji je posle pet setova izbacio Janika Sinera.

"U finalu Grend slema nema lakih mečeva, niti lakih protivnika. Ako ste u finalu Rolan Garosa, zaslužujete da budete tu. To važi i za njega. Odigrao je fantastičan meč danas. Igrao je fantastično na turniru, generalno. Očekujem dosta težak meč", rekao je Zverev.

Zverev je na ponovoljenom suđenju u Berlinu proglašen nevinim u slučaju zlostavljanja bivše devojke sa kojom ima dete.

"Rekao sam vam na početku. Rekao sam svima. Srećan sam što je gotovo. Nema šta više da se kaže. To je to. Četiri godine. Srećan sam zbog toga. Slučaj se odbacuje. To je nevinost. Oni neće odbaciti predmet protiv vas ako ste krivi. Ne znam koje prevode imaš, ali to znači. Gotovo. Idemo dalje".

B92.sport

Zverev je tokom turnira morao da preokreće protiv Talona Grikspora i Holgera Runea.

"Da biste otišli daleko i osvojili Grend slem morate proći kroz poteškoće sa mnogo uspona i padova. Nećete osvojiti Grend slem pobeđivanjem u tri seta svaki meč. Neki igrači to rade, kao što je Rodžer radio, Rafa nekoliko puta, ali znate, normalno je proći kroz neke bitke na Grend slemu. Moraš da se vratiš u teškim mečevima u pet setova. Da se vratiš u teškim trenucima. Srećan sam zbog ovakvog puta koji sam imao. Srećan sam što sam u Grend slem finalu i što sam sebi pružio šansu za pobedu u nedelju".

Zverev je prošao kroz razne poteškoće.

"Nije samo ove nedelje. To traje poslednjih nekoliko godina. To je tako jednostavno. Od finala US opena gde sam bio na dva poena od titule, do invalidskih kolica ovde pre dve godine. Sve je to moj put. Samo želim da igram najbolji tenis i dam sebi šansu. Ako uradim to i podignem trofej, to će mi značiti mnogo. Ili se vratiš jači, gladniji, sa željom da pobeđuješ još više. Ta 2021. je bila moja najbolja godina na Turu. Nisam osvojio Grend slem, ali osećao sam da imam šanse, osvojio sam olimpijsko zlato, više titula od bilo koga na Turu te godine. Ili nekako ulaziš u sebe. Mentalno padaš. Srećan sam što sam bio osoba koja je krenula prvim putem. Evo me. Želim sebi da pružim najbolju šansu. Videćemo kako će ići u nedelju".

Očekuje težak meč protiv Karlosa Alkarasa u finalu.

"Imali smo ozbiljnih bitaka u prošlosti. Ja sam igrač protiv kog je on igrao najviše puta u karijeri verovatno, zar ne? Isto sa Sinerom? Mislim da će biti težak meč. To je Grend slem finale. Ako ste u finalu Grend slema, zaslužujete da budete tamo. To važi za obojicu. Mislim da obojica očekujemo tešku bitku", zaključio je Saša.

Finale je na programu u nedelju.

Podeli:

Komentari 39

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu