Nova vest
Tenis 2

3.6.2024.

8:50

Zverev posle nestvarnog preokreta: "Spremao sam se da im se*em"

Nemački teniser Saša Zverev osvrnuo se na veliki preokret koji je načinio u duelu sa Talonom Griksporom.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Zverev je u petom setu imao dva brejka zaostatka protiv Holanđanina, ali je uspeo da posle super taj-brejka ostvari pobedu.

"Vratio sam dva brejka, tako sam preokrenuo. Slušajte. Ne znam. Kada gubite 4:1, dva brejka zaostatka protiv nekoga ko tako dobro servira, ne dobijate uvek. Veoma sam srećan", rekao je Zverev.

Saša je bio svestan da je poraz blizu, ali...

"Imao sam već spreman govor za svakog člana svom timu, znao sam šta ću da kažem treneru, fizioterapeutu, sparing partneru. Spremao sam se da im se*em. Mi smo savršeni, oni bi bili krivi. Šalim se malo. Kada imate dva brejka zaostatka, male su šanse. Odigrao sam sjajno u tom šestom gemu, onda je on počeo da razmišlja. U taj-brejku sam odigrao najbolji tenis na meču. Veoma sam srećan što sam još na turniru."

Zverev je drugačiji igrač nego pre dve godine recimo.

"Dolazi to sa godinama, iskusniji si. Rekao sam sebi da želim da postanem drugačiji igrač i drugačiji uzor. Ne lomim rekete, ne dobijam upozorenja. Imao sam razgovor sam sa sobom, shvatio sam da štetim sebi i deci koja gledaju. Srećan sam što funkcioniše. Radio sam na sebi dosta. Tenis je mentalna igra. Srećan sam što se taj napredak vidi na terenu."

Saša je promenio pristup pri velikom zaostatku u odlučujućem setu.

"Prvo sam promenio pozicioniranje za ritern. Približio sam se liniji, ubijao me servis/volej igrom većim delom meča. Gubim, šta da radim da bih se vratio? Hteo sam da mu oduzmem tu servis/volej igru. Uradio sam to, dobro sam riternirao od tog gema, baš taj gem je bio odličan. On se zamislio na 4:3, imao duplu servis grešku, promašio neki bekhend. Doveo sam sebe u tu poziciju u petom setu."

Upitan je šta voli da radi pored tenisa.

"Volim da igram Mario kard na Nintendu, juče sam igrao oko četiri sata, oko tri sata danas. To radim u slobodno vreme", zaključio je Zverev.

Zverev će u narednom kolu igrati sa boljim iz duela Rune – Kovalik.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

3 h

Novo Sport Video Menu