Nova vest
Sportovi na vodi 2

28.7.2024.

21:45

Heroj dana – zlatni Francuz oborio Felpsov olimpijski rekord

Dan za nama na borilištima, plivalištima i ostalim sportskim terenima obeležio je, pored ostalih, a i malo više od ostalih najzapaženijih pojedinaca, francuski plivač Leon Maršan.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/RONALD WITTEK

On je u finalu trke na 400 metara mešovitim stilom pobedio u vremenu novog olimpijskog rekorda - 4'02''95.

Nije bio mnogo daleko ni od novog svetskog rekorda koji je i dalje u vlasništvu "baltimorskog metka" Majkla Felpsa (4'02''5).

Američki plivač je, do danas, bio vlasnik i olimpijskog rekorda.

Leon, koji je i svetski prvak, doneo je četvrto olimpijsko zlato za Francusku na aktulenim Igrama i sebi je oko vrata stavio prvo takvo odličje u karijeri.

Oduševljena masa dugo je klicala Maršanu posle trke u kojoj je ostvario dominantnu pobedu. Pred finiš trke, kad je već pobegao svojim pratiocima, navijači su mu klicali svaki put kada je izranjao po vazduh.

Otuda je on naš junak dana.

Bilo je dileme da li je više zaslužio ovo zvanje ili je to ipak trebalo da bude Kevin Durent koji je "urnisao" košarkašku reprezentaciju Srbije u prvom meču za oba tima na Igrama.

Durent je za nepunih 17 minuta postigao 23 poena.

Verovatno je ovim učinkom, sa toliko datih poena za tako kratko vreme na terenu, NBA as postavio nezvanični rekord Igara.

Ipak, medalja je medalja, i to zlatna, pa je francuski junak ovog puta iznad svih.

 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu