Nova vest
Sportovi na vodi 3

27.7.2024.

14:07

Stjepanović: "Mnogo je falilo za finale"

Plivačka štafeta Srbije u disciplini 4x100m kraul nije uspela da se plasira u finale Olimpijskih igara.

Dejana Popović
Starsport

Velimir Stjepanović, Nikola Aćin, Justin Cvetkov i Andrej Barna završili su kao peti u drugoj kvalifikacionoj grupi, sa ukupno  11. vremom od 3:14.68.

Ovaj sastav pre mesec dana u Beogradu osvojio evropsko zlato, ali u Parizu nisu uspeli da budu na istom nivou i ostali su bez mogućnosti da se bore za medalje.

Najiskusniji među njima Velimir Stjepanović istakao je da štafeta podbacila u odnosu na izdanje u Beogradu.

"Mnogo je falilo za finale, sekunda u plivanju je dosta. Dosta sporije sam plivao sad nego u Beogradu. Takav je sport - pogrešiš malo, a može da te košta mnogo.  Najbitnije je da smo svi dali sve od sebe. Barna i ja imamo još po dve trke, fokusiraćemo se na to. Naqžalost, ova dvojica već sutra idu kući. To je to, bitno je da smo pre mesec dana ostavrili nešto divno. Teško je održati formu mesec dana posle, ali ostavili smo srce u bazenu", rekao je Stejapnović srpskim izveštačima u Parizu.

Andrej Barna ističe da on i Stjepanović moraju da dignu glave za nastavak OI.

"Cela grupa je malo slabije otvorila, pa smo pali iza i onda je teško iščupati se. Plivali smo malo bolje na EP. Nije bilo dovoljno, ali smo sve od sebe i svoj maksimum. Sada fokus na naredne trke, Velja i ja da podignemo glave i da se fokusiramo na "stotku" u utorak", rekao je Barna.

Justin Cvetkov bio je zadovoljan prikazanim na svojim prvim Olimpijskim igrama.

"Najmlađi sam u srpskom timu sa 17 godina i sama činjenica što sam na OI je veoma lepa. Tehnički bolja nego  na EP. Ovde godine sam imao od svih momaka najviše takmičenja , jer sma još uvek junior. Generalno sam zadovoljan", rekao je on.

Nikola Aćin žali što nisu uspeli da ostvare cilj.

"Ciljali smo finale, žao nam je što nismo uspeli. Dali smo sve od sebe, bio je nezgodan period između EP i OI, manje od mesefc dana za pripreme. Ciljan je bio doabr performans na EP i verovatno je to poremetilo nastup ovde. Uživali smo trkajući se sa najboljima", poručio je Aćin.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu