Nova vest
Sportovi na vodi 12

8.8.2024.

14:40

Srpski kajakaši utučeni posle finala: "Nije realna slika – krivo mi je, tresem se"

Srpski kajakaši izneli su utiske posle finala Olimpijskih igara u Parizu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Muški četverac u sastavu Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Marko Dragosavljević i Vladimir Torubarov finale je završio na šestom mestu.

Posle ponovljenog starta trke, srpski kajakaši su bili na deobi četvrtog mestal, ali su pred kraj trke izgubili snagu i na kraju su pali na šesto mesto, gde su i završili trku sa vremenom 1:21,52.


Marko Novaković toliko emotivno je doživeo trku da nije mogao da zaustavi suze tokom razgovora sa novinarima.

"U jednu ruku pokušavam da rezimiram, u drugu mi pada sve ono što smo do sada uradili i šta se sve istrpelo…. Ovolikom čoveku, ovako ima izlive emocija…. Znam koliko smo svi trpeli počevši od porodice. Sigurno da nije realna slika, treće Olimpijske igre, osećam medalju i iz nekog razloga izgubimo…  Svaki put sam našao motivaciju da ponovo dođem, da idem dalj. Ne znam…Mogu samo svima da se zahvalim koji su bili tu i koji su ovo pratili. Čast mi je što sam bio ovde sa momcima… Moram da se skoncentrišem, sutra imamo i dvosed da tu probamo nešto da napravimo", rekao je Novaković.

Profimedia


"Verovali smo i verujemo i dalje. Takmičili smo se sa najboljima. Olimpijske igre su nešto što mora da se doživi. Možda ću moći da opišem ovo za par dana, sada ne znam kako… Jedino na šta mogu sa skrenem pažnju je taj prvi start koji je za nas bio sjajan. Ovo se ne dešava tako često, da bude loš start, ali je deo našeg sporta. Krivo mi je, tresem se, voleo bih da zaplačem da to izbacim iz sebe… Bilo smo tu, kao da je medalja bila tu. Samo sam molio Boga… Nadaš se i kad se završilo da će semafor da izbaci nešto neočekivano i neverovatno. Pokazali smo da smo konkurenti za zlato", rekao je Dragosavljević.

Sa Olimpijskih igara u Parizu

Dejana Popović


Džombeta navodi da se tim nije opravio posle polufinala.

"Mogu reći  da smo i u kvalifikacijama i u polufinalu  pokazali na visokom nivou. Prvi start nas je poremetio, krenuli smo dobro tad, posle smo loše krenuli. Držali smo se do kraja, pobedili su nas oni koje smo mi pobeđivali. Nismo se potpuno oporavili, zbog toga mi je žao. Pokušaćemo da korigujeno ovo u naredne četiri godine. Uglavnom dan kasnije bude finale i svi se regenerišu, ovo je malo ekstremno pa ko se kako snađe, razumem da je to i zbog atmosfere i publike", rekao je Džombeta.

Torubarov ističe da se četverac dobro držao s obzirom da su polufinale i finale bili istog dana.

"Kajak je specifičan, na otvorennom i najslabiji vetar može da utiče. Što se tiče naše trke, sve smo uradili. Mislim da je kratko vreme između uticalo na nas. Ponavljanje starta… Ne možete da verujete kako tada puca adrenalin i sve, a sve padne kada čujete da start nije bio dobar. Držali smo se, došlo je do rasipanja kod svih, ali kod nas malo više. Treba nam veliki oporava", istakao je Torubarov.

Podeli:

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu