Nova vest
Rukomet 3

7.8.2024.

15:48

Nemci posle nestvarne drame poslali Karabatića u penziju!

Rukometaši Nemačke pobedili su Francusku u četvrtfinalu Olimpijskih igara posle velike drame i dva produžetka – 35:34.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Brian Inganga

Bila je ovo poslednja utakmica u karijeri za Nikolu Karabatića, koji u petom nastupu na Igrama, na svom terenu, nije uspeo da se domogne još jedne medalje.

Francuzi su bili blizu pobede, vodili su sa dva gola razlike pri kraju regularnog dela, da bi Nemci potom smanjili, a onda na nestvaran način na tri sekunde pre kraja "oteli" loptu i preko Uščinsa stigli do produžetka.

Nemci su bolje počeli ovaj meč, poveli sa 4:2, ali su Francuzi okrenuli na 5:6 i od tada vodili do kraja prvog dela koje su završili sa tri gola prednosti, 17:14.

U drugom delu, bili su u jednom momentu i na plus šest (20:14), ali su se Nemci vratili i u finišu na deset minuta pre kraja golom Sebastijana Hajmana poveli sa 26:25.

Francuzi su imali prednost u finišu, a kada je na 55 sekundi pre kraja Dika Mem postigao gol za 29:27, bili su zaista blizu trijumfa.

Nemci su preko Janika Kolbahera smanjili na 29:28 13 sekundi pre kraja, a onda nestvarna scena.

Ukrali su loptu na centru i posle kontre u poslednjem sekundu preko Renara Uščinsa izborili 29:29 i produžetke.

U produžetku, Nemci su prvi postigli gol preko Uskinsa, da bi Igo Deska izjednačio iz sedmerca, a na dva i po minuta pre kraja produžetka isti igrač posle kontre pogodio za 31:30.

Uščins je bio nezadrživ, postigao je gol za izjednačenje na minut i 40 sekundi pre kraja produžetka.

U poslednjem minutu posle isključenja Krištofa Štajnerta, Francuzi su dobili sedmerac koji je Deska pretvorio u gol za 32:31, ali nije bio kraj, sedmerac su dobili i Nemci na sedam sekundi pre kraja.

Uščins je opet preuzeo odgovornost i pogodio za 32:32 i novi produžetak.

U drugom produžetku, Deska i Knor su postigli brze golove na obe strane za 33:33, da bi Nemci poveli u četvrtom minutu drugog produžetka golom Johanesa Gole sa 34:33.

Francuzi su na 15 sekundi pre kraja izjednačili preko Nedima Remilija, da bi Uščins bio junak Nemačke, postigavši gol u završnim momentima drugog produžetka za konačnih – 35:34.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu