Nova vest
Rukomet 2

3.8.2024.

10:15

Karabatić: "Đoković mi je veliki uzor"

Francuski rukometaš Nikola Karabatić posle olimpijskih igara okačiće patike o klin i okončati bogatu karijeru.

Izvor: Mozzart Sport

Profimedia

U dresu reprezentacije Francuske, Nikola će pokušati da osvoji još jednu zlatnu medalju i tako na najbolji način ode u zasluženu sportsku penziju.

Nikola je u razgovoru za sajt Mocart sport govorio o Novaku Đokoviću koji je prisustvovao njegovom poslednjem meču u klupskoj karijeri. Dok je Karabatiću žao što neće posetu moći da uzvrati u finalnom meču olimpijskog turnira, kada će se Đoković sastati sa Špancem Karlosom Alkarasom.

"Žao mi je što ne mogu da dođem, jer i mi u nedelju popodne igramo sa Mađarskom odlučujući meč za prolazak u četvrtfinale. Ali, porodica Karabatić je najveći Đokovićev fan i svi smo uz njega. Nadam se da će osvojiti olimpijsko zlato, zaslužio je. Bori se, pravi je uzor za mene kako se ponaša, kako trenira, kako daje sebe i svaki dan pokušava da bude najbolji na svetu. Proba različite varijante treninga da bi svakog dana bio sve bolji. Veliki mi je uzor, mnogo mi je značilo kada je došao na moju poslednju utakmicu za PSŽ, tako da sam uvek uz njega. Pošto sad neću moći dođem na njegovo finale, dogodine ga čekam na Rolan Garosu. Tada više neću igrati rukomet i imaću vremena da ga gledam“, poručio je Nikola Karabatić.

Francuzi nisu na sjajan način započeli svoje takmičenje na Olimpijskim igrama, moraće u poslednjem kolu grupne faze da savladaju reprezentaciju Mađarske, ne bi li izborili plasman u četvrtfinale. Oni posle četiri utakmice imaju učinak od jedne pobede, dva poraza i jednog remija.

"Nisu rezultati kakve smo očekivali, ali takav je sport. Svi misle da je lako, da samo treba da se Francuska pojavi na terenu i da će pobediti. Videli smo da je rukomet jako težak sport. Veliki je pritisak na nama, jer smo prvaci Evrope, igramo kod kuće i svi misle da je lako, ali nije. Počeli smo turnir utakmicom sa Danskom, koja je odigrala neverovatno protiv nas, a onda protiv Norveške se videlo da smo mnogo pali, da smo izgubili samopouzdanje. Kada tako počneš turnir onda nije lako da ostaneš kao ekipa na okupu, da ne krene soliranje, da ne krene svako da vuče na svoju stranu da bi spasao tim. To nam se nije desilo i za nas je to pozitivan znak“.

"Da ti pošteno kažem, uopšte sad ne razmišljam o četvrtfinalu, nego samo o Mađarskoj, jer tu utakmicu ako izgubimo biće prava katastrofa. Da ne izađemo iz grupe na Igrama kod kuće... Nego, da se sad lepo odmorimo, jer će biti jako teško, pošto Mađarska odlično igra“.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu