Nova vest
Rukomet 12

2.8.2024.

15:51

Debakl Hrvatske na OI: Ovo je najteži poraz komšija ikada!

Rukometaši Hrvatske su izgubili od selekcije Švedske sa 38:27 u četvrtom kolu grupe A Olimpijskog turnira, te će plasman u četvrtfinale morati da potraže u poslednjem meču regularne faze protiv Španije (nedelja, 21 sat).

Izvor: Index.hr

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Uprkos dobrom startu Hrvata i vođstvu u nekoliko navrata od čak +4, usledio je veliki pad u igri, što je omogućilo Šveđanima da nametnu svoj ritam, ispostavilo se poguban za odbranu komšija.

Osim u odbrani, problemi su počeli da se stvaraju i u napadu, te su Šveđani na odmor otišli sa +3 – 18:15.

Golman Andreas Palička svoj posao radio je bez greške, dok ne može isto da se kiaže i za Dominika Kuzmanovića na drugoj strani, te je prednost samo rasla.

Hrvati su do pogotka došli tek po isteku šestog minuta drugog poluvremena. "Post" je prekinuo Duvnjak u 37. minutu za 23:16, a kada je semafor sredinom drugog perioda igre pokazao 29:20, bilo je jasno da je i definitivno kraj.

Bili su toga svesni i reprezentativci Švedske koji su polako gazili i kočnicu, ali uprkos tome ponovo bili dominantni. Nekoliko poslednjih šuteva je uspeo da odbrani Kuzmanović i tako spasi svoje saigrače još veće bruke.

Ovo je definitivno najteži poraz Hrvatske na Igrama ikada, a prolaz u četvrtfinale i zaborav ovog debakla komšije će pokušati da izbore protiv Španije, u poslednjem kolu grupne faze.

Utakmica je zakazana za nedelju od 21 sat.

 

Podeli:

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu